In dit artikel leggen we uit hoe de nieuwe kwalificatiepagina voor gebruikers werkt. De informatie uit dit artikel kan je ook delen met je gebruikers. Wil je informatie over wat kwalificaties zijn en hoe kwalificaties werken voor beheerders? Dat lees je hier.

Hoe werken kwalificaties voor gebruikers?

Gebruikers kunnen vanaf hun Dashboard naar de Kwalificaties-tab navigeren om toegewezen kwalificaties te bekijken en bijbehorende leeractiviteiten af te ronden.

Overzichtspagina

Als gebruikers naar de Kwalificaties-tab navigeren, komen ze als eerst terecht op de overzichtspagina voor kwalificaties. Op deze pagina krijgt de gebruiker een overzicht van:

• Kwalificaties die zijn toegewezen aan de gebruiker.

Kwalificaties kunnen aan een gebruiker worden toegewezen door een beheerder of als resultaat van een kwalificatie-inventarisatie. Gebruikers kunnen zichzelf niet inschrijven voor kwalificaties.

• Status van toegewezen kwalificaties.
    Met andere woorden: voor welke kwalificaties de gebruiker gekwalificeerd is, niet gekwalificeerd is en welke kwalificaties binnenkort verlopen. Dit is zowel te zien in de tegels van kwalificaties zelf als in het schema aan de linkerkant.

Kwalificatiepagina

Als een gebruiker op de tegel van een kwalificatie klikt, wordt gedetailleerdere informatie getoond. De gebruiker kan via deze pagina:

• Kwalificaties afronden.
    De gebruiker krijgt een overzicht van leeractiviteiten die bij de kwalificatie horen en kan direct aan de slag. Afhankelijk van de leeractiviteit kan hij of zij de leeractiviteit starten of certificaten uploaden. Als de gebruiker alle leeractiviteiten binnen de kwalificatie heeft afgerond en behaald, verandert de status naar 'Gekwalificeerd'.

• Voortgang monitoren.
    De gebruiker kan zien hoeveel procent van de leeractiviteiten hij of zij al heeft afgerond. De onderdelen die nog moeten worden gedaan, staan open.

Notificaties van kwalificaties

Een blauw icoontje met een cijfer erin verschijnt in de tab voor kwalificaties wanneer de gebruiker iets moet doen om een kwalificatie te behalen of behouden, bijvoorbeeld wanneer een kwalificatie dreigt te verlopen.

Om duidelijk te maken welke kwalificaties aandacht vereisen, wordt op de tegel van een kwalificatie de status getoond: gekwalificeerd, niet gekwalificeerd of kwalificatie verloopt binnenkort.

Daarnaast ontvangen gebruikers een Learning Update per mail als zij worden ingeschreven voor leeractiviteiten. Zo ook als een kwalificatie aan de gebruiker wordt toegewezen en hij of zij nog niet stond ingeschreven voor leeractiviteiten die bij de kwalificatie horen.