E-learning

Lees hoe je een e-learning kan toevoegen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je aan online leren denkt, denk je aan e-learnings. In deze leeractiviteit kun je gebruikers op een interactieve manier alles leren over een bepaald onderwerp. Dit kun je doen door informatie in verschillende leervormen aan te bieden en oefenmogelijkheden te geven.

Hoe creëer ik een e-learning?

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'.

• Klik op 'Toevoegen'.

• Kies voor leeractiviteit 'E-learning' en klik op 'E-learning maken'.

• Voeg de algemene informatie toe. Vul de titel, studietijd, thema('s) en eventueel een beschrijving in. Klik daarna op 'Maak nieuwe leeractiviteit aan'.

• Titel. Geef de e-learning een titel, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Auteur.

• Studietijd. Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema's. Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving. Hier kun je aanvullende informatie over de leeractiviteit toevoegen. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

• Skills. Voeg hier maximaal vijf skills toe die je ontwikkelt met deze leeractiviteit. Dit is optioneel.

Inhoud toevoegen

Een e-learning bestaat uit verschillende lagen. Zo heb je onderdelen, hoofdstukken, paragrafen, toetsen en leervormen. In dit artikel kun je meer lezen over de structuur van een e-learning.

We schreven ook blogs met inspiratie en tips voor hoe je op een goede manier invulling kan geven aan een e-learning: