Wat is SSO?

Met Single Sign-On (SSO) kunnen jouw gebruikers inloggen in Hubper door middel van een extern account. In dit artikel bespreken we wat je moet instellen zodat het mogelijk is om in te loggen in Hubper met je Google account. Lees in dit artikel meer over SSO in het algemeen.

Hoe stel ik SSO in?

We zullen hier uitleg geven over hoe je SSO moet instellen. Momenteel hebben we een OAuth integratie met Google. Hieronder vindt je een stappenplan over hoe je deze integratie kan activeren. Raadpleeg de support van Google voor de exacte instellingen.

Stappenplan

1. Ga in het Google Cloud Platform naar de Credentials pagina

2. Klik op '+ create credentials' en selecteer dan OAuth client ID

3. Wanneer dit je eerste OAuth integratie is zal je gevraagd worden om het Consent screen in te vullen:

1. Selecteer bij user Type Internal.

2. Vul bij App name de naam van de omgeving binnen Hubper in

3. Bij User support email geef je een e-mailadres op waar gebruikers naar kunnen mailen bij vragen.

4. Bij App domain vul je alleen een Authorized domain in. Klik onder Authorized domein op Add domain. Hier geef je het hoofddomein op van jullie omgeving in Hubper.
      (Eindigt de URL van jullie omgeving in Hubper op 'hubper.co', dan is dit het hoofddomein wat je hier moet invullen. Eindigt de URL van jullie omgeving in Hubper op jullie eigen domeinnaam, geef dan dit hoofddomein op.)

5. Bij Developer contact information vul je wederom een e-mailadres is waar gebruikers contact mee kunnen opnemen.

6. Kies tenslotte voor Save and continue.

7. Op de volgende pagina moet je scopes toevoegen. Klik op Add or remove scopes om de onderstaande scopes te selecteren:

1. _/auth/userinfo.email

2. _/auth/userinfo.profile

3. openid

8. Na deze scopes te hebben geselecteerd kies je wederom voor Save and continue.

9. Vervolgens kom je op een overzichtspagina waar je alle instellingen kan controleren. Hierna kan je verder gaan met het creƫren van de OAuth client ID

4. Nu kom je op het 'Create OAuth client ID' scherm. Als Application type kies je voor Web application.

5. Vervolgens geef je de applicatie een duidelijke naam. Dit kan bijvoorbeeld de naam van de academy in Hubper zijn.

6. Tot slot krijg je de mogelijk om twee URL's in te vullen. Hiervan hoef je alleen de Authorized redirect URLs in te vullen. De URL die je hier invult is: https://oauth2.hubper.co/oauth2/login/code

7. Klik nu op Create. Nu krijg je een 'client ID' en een 'client secret' te zien.

8. Deel deze gegevens met Hubper door een e-mail te sturen naar support@hubper.co of naar jouw Customer Succes Manager. Zij zullen de integratie voor je activeren!