SSO via de Rakoo API

Lees over hoe je SSO via de Rakoo API kan realiseren voor jouw online academy

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is SSO?

Met Single sign-on (SSO) kunnen jouw gebruikers inloggen in Rakoo door middel van een extern account. In dit artikel bespreken we wat je moet instellen om te kunnen inloggen in Rakoo. Lees in dit artikel meer over SSO in het algemeen.

Om van SSO gebruik te kunnen maken, moeten de gebruikers al toegevoegd zijn aan de online academy. SSO zorgt er niet voor dat er gebruikersaccounts aangemaakt worden.

Hoe stel ik SSO via de API in?

Heb je een ander softwarepakket of eigen software en wil je een SSO-koppeling realiseren? Dan kan je daarvoor de Rakoo API gebruiken, waarin wij een endpoint voor SSO hebben opgenomen. Om de API te kunnen gebruiken heb je een API-key nodig. Deze kan je opvragen via jouw customer success manager of door een e-mail te sturen naar support@rakoo.com.