Gebruikers uitschrijven

Lees hoe je gebruikers handmatig of via bulk kunt uitschrijven

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Gisteren bijgewerkt

In sommige gevallen wil je gebruikers uitschrijven voor een leeractiviteit. De leeractiviteit blijft voor de gebruiker dan wel bij 'Afgerond' staan, maar is niet meer toegankelijk.

Handmatig uitschrijven

Je kunt gebruikers handmatig uitschrijven voor een leeractiviteit via de knop 'Gebruikers' in het menu. Selecteer de gebruiker door op het potloodje naast zijn naam te klikken. Ga vervolgens naar 'Inschrijvingen' en kies via het dropdownmenu 'Acties' voor 'Uitschrijven'.

Het is ook mogelijk om meerdere leeractiviteiten te selecteren. Via het potloodje rechtsboven kun je de gebruiker uitschrijven voor de geselecteerde leeractiviteiten.

Uitschrijven in bulk

Heb je meerdere gebruikers die je tegelijkertijd, eventueel voor meerdere leeractiviteiten, wilt uitschrijven? Dan kan je ook de importfunctie gebruiken.

Kies het importicoon rechtsboven bij 'Gebruikers' en volg de volgende stappen:

1. Kies de actie die je wil doen, in dit geval 'Gebruikers uitschrijven'.

2. Selecteer de leeractiviteiten waar je je gebruikers voor wilt uitschrijven. Om activiteiten te selecteren kan je zoeken in de zoekbalk.

3. Genereer een template voor de import, op basis de activiteiten die je hebt geselecteerd. Vul vervolgens het importbestand aan met de juiste e-mailadressen en een 'x' bij de leeractiviteiten waar de gebruikers voor uitgeschreven moeten worden.

4. Sla het bestand op (als xlsx-bestand) en upload het bestand. Het bestand wordt gecontroleerd op eventuele fouten.

5. Voordat je het definitief importeert krijg je nog een laatste check te zien. Hierin zie je hoeveel gebruikers worden uitgeschreven, wie niet kan worden uitgeschreven en welke regels eventueel niet geïmporteerd kunnen worden. Tevreden? Kies dan 'Start import' onderaan het scherm.

Inschrijving verwijderen

Naast het uitschrijven van een gebruiker voor een leeractiviteit, is het ook mogelijk om een inschrijving (registratie) helemaal te verwijderen. De leeractiviteit is dan voor de gebruiker niet meer te zien bij 'Afgerond', en alle historie is hiermee ook verwijderd.

Let op: het verwijderen van inschrijvingen is onomkeerbaar.

Je kunt een inschrijving op een leeractiviteit verwijderen voor een gebruiker via de knop 'Gebruikers' in het menu. Selecteer de gebruiker door op het potloodje naast zijn naam te klikken. Ga vervolgens naar 'Inschrijvingen' en kies via het dropdownmenu 'Acties' voor 'Verwijderen'.

Het is ook mogelijk om meerdere leeractiviteiten te selecteren. Via het prullenbakje rechtsboven kun je de registraties voor de geselecteerde leeractiviteiten verwijderen voor de gebruiker.

Let op: In sommige gevallen is een gebruiker ingeschreven voor een leeractiviteit op basis van een kwalificatie. Als je een registratie verwijdert van een leeractiviteit waar de gebruiker voor ingeschreven was via een kwalificatie, dan wordt de gebruiker daar na het verwijderen van de registratie automatisch weer opnieuw voor ingeschreven.