Gebruikerlogs

Lees in dit artikel hoe je gebruikerslogs kan inzien

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn gebruikerslogs en wat kan ik ermee?

In de gebruikerslogs kan je inzien wat de activiteit van een gebruikersaccount is geweest. In deze logs worden bijvoorbeeld alle inlogpogingen bijgehouden en kan je als beheerder zien wanneer je een gebruiker voor een bepaalde leeractiviteit hebt ingeschreven.

Soms is het voor beheerders handig om deze logs te kunnen inzien. Bijvoorbeeld wanneer een gebruiker aangeeft problemen te hebben met inloggen. De beheerder kan in de logs zien of de gebruiker bijvoorbeeld een verkeerd wachtwoord heeft gebruikt en zo nodig de gebruiker een uitnodiging om een nieuw wachtwoord aan te maken sturen.

Hoe kan ik de gebruikerslogs inzien?

Beheerders met het recht 'Gebruikers beheren' kunnen de gebruikerslogs inzien. Ze navigeren hiervoor naar het gebruikersoverzicht en klikken rechts van de naam op het klembord-icoontje.

De meeste acties die je terugziet in de gebruikerslogs spreken voor zich. Voorbeelden hiervan zijn:

• Inloggen: de gebruiker heeft zelf ingelogd met gebruikersnaam en wachtwoord.

• Inloggen - wrong password: de gebruiker heeft geprobeerd in te loggen, maar gebruikte een verkeerd wachtwoord.

• Ingelogd door admin: er is door een beheerder ingelogd op het account van de gebruiker.

• Gebruiker aangepast: een beheerder heeft de gegevens van de gebruiker (e-mailadres, managementrechten, uitnodiging verstuurd) aangepast.

• Inschrijving leeractiviteit: een beheerder heeft de gebruiker ingeschreven voor een leeractiviteit.

• Uitschrijving leeractiviteit: een beheerder heeft de gebruiker uitgeschreven voor een leeractiviteit.

• Registratie verwijderd: een beheerder heeft een registratie op een leeractiviteit helemaal verwijderd.