Problemen met het ontvangen van e-mails

Lees wat je zelf kan doen wanneer je gebruikers of beheerders problemen ervaren met het ontvangen van e-mails

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms komt het voor dat je gebruikers of beheerders geen e-mails ontvangen uit de online academy. Dat is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn er veel stappen die je zelf kan nemen om dit probleem op te lossen. Lees hieronder wat je allemaal kan doen!

Stappenplan om e-mailproblemen op te lossen

1. Controleer de e-mailinstellingen. Dit doe je bij Instellingen > Mail. Zorg ervoor dat hier de instelling 'Automatisch e-mails versturen' aan staat.

2. Controleer of de e-mails niet binnenkomen in je spambox. Je kunt een e-mailadres toevoegen aan je contactenlijst om te voorkomen dat e-mails in je spambox terechtkomen.

3. Controleer het e-mailadres van gebruiker of beheerder op spelfouten en overbodige tekens. Soms is er bij het kopiëren per ongeluk een spatie meegekomen, waardoor het e-mailadres niet meer klopt.

4. Verstuur een nieuwe uitnodiging naar de gebruiker of beheerder. Lees hier hoe je dit doet.

5. Controleer bij de IT-afdeling of systeembeheerder of ons domein wordt geblokkeerd. Wanneer dit het geval is kunnen ze het volgende domein whitelisten: rakoo.com.

✉️ Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen, maar kom je er nog steeds niet uit? Neem dan contact op met support@rakoo.com. We helpen je graag verder!