Je kan kwalificaties aanmaken in je academy. Met een kwalificatie kan je bepalen aan welke eisen een gebruiker moet voldoen om bijvoorbeeld zijn werk uit te mogen (blijven) voeren.

Wat zijn kwalificaties?

Met kwalificaties kan je profielen maken met verplichte onderdelen, waar iemand aan moet voldoen. Zo kan je bijvoorbeeld de kwalificatie BHV maken met daarin de e-learning BHV, het BHV-examen en de permanente educatie-eis om elk jaar de verplichte herhalingscursus te doen. Kwalificaties kan je vervolgens koppelen aan een gebruiker.

Hoe kan ik kwalificaties aanmaken?

Kwalificaties vind je bij de organisatiestructuur.

• Klik op het plusje om een nieuwe kwalificatie aan te maken. Je geeft de kwalificatie als eerste een naam.

• Vervolgens kan je leeractiviteiten toevoegen aan de kwalificatie. Wanneer de gebruiker alle leeractiviteiten die bij de kwalificatie horen heeft afgerond, voldoet de gebruiker aan de kwalificatie.

• Per leeractiviteit kan je een geldigheid opgeven. Je hebt hierin twee mogelijkheden:

• Geen: je hoeft deze leeractiviteit niet na een bepaalde periode te herhalen om je kwalificatie te behouden

• Geldig tussen twee datums: geef hier twee datums (actief van ... tot ...) op waartussen de leeractiviteit geldig is.

Hoe kan ik kwalificaties aan een gebruiker koppelen?

• Handmatig

Om een kwalificatie aan een gebruiker te koppelen navigeer je naar 'Gebruikers' in de menubalk. Ga naar de details van de gebruiker die je wil toevoegen aan een kwalificatie. Klik bij de betreffende gebruiker op 'kwalificaties' en voeg via het plusje de kwalificatie toe aan de gebruiker.

• Kwalificatie inventarisatie
    De gebruiker doorloopt de kwalificatie inventarisatie. Dit is een slimme vragenlijst waarmee wordt bepaalt over welke kwalificaties de gebruiker moet beschikken. Na goedkeuring hiervan worden de kwalificaties zichtbaar in het gebruikersprofiel en kan de gebruiker aan de slag met het voltooien van de leeractiviteiten binnen de kwalificaties.

Hoe kunnen gebruikers kwalificaties afronden?

Je hebt je kwalificaties aangemaakt en de gebruikers zijn er aan gekoppeld. Hoe ga je nu verder? Gebruikers zullen nu de volgende stappen moeten nemen. Zij moeten zich nu namelijk gaan kwalificeren. Ze kunnen dit per leeractiviteit op verschillende manieren doen.

• Gebruikers kunnen het leeractiviteit volgen en afronden zoals ze normaal gesproken doen met leeractiviteiten. De leeractiviteiten kunnen ze vinden op hun Dashboard, bij Leren of bij Kwalificaties.

• Gebruikers kunnen extern behaalde diploma's uploaden als bewijs dat ze de kennis van deze leeractiviteit al hebben. Gebruikers kunnen die extern behaalde diploma's uploaden via de leeractiviteit Extern examen. Een beheerder kan die diploma's bekijken en beoordelen bij Goedkeuringen.

Meer informatie over hoe kwalificaties werken voor gebruikers vind je hier.

Hoe kan ik de voortgang binnen mijn kwalificaties monitoren?

Natuurlijk wil je in de gaten houden hoe ver jouw gebruikers zijn met hun kwalificaties. In Mijn Team kan je de voortgang van alle gebruikers volgen. Je kan hier de voortgang inzien per gebruiker, leeractiviteit of kwalificatie.