Wanneer is iemand een (in)actieve gebruiker?

Een gebruiker kan actief of inactief zijn, wat houdt dit in?

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de leeromgeving kan een gebruiker de status ‘actief’ of ‘inactief’ hebben. Lees hieronder wat beide statussen precies inhouden en wat de belangrijkste verschillen zijn.

Actief

Een gebruiker is actief zodra je deze toevoegt aan de online academy met de status ‘actief’. Een actieve gebruiker kan je inschrijven voor leeractiviteiten. De gebruiker kan inloggen in zijn online academy en leeractiviteiten doorlopen. Van een actieve gebruiker zie je ook voortgang terug in Mijn Team.

Inactief

Je kan gebruikers ook de status ‘inactief’ geven. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een gebruiker met langdurig verlof is. Wanneer de gebruiker inactief is, kan hij tijdelijk niet inloggen of deelnemen aan leeractiviteiten. Zijn leerhistorie wordt wel bewaard en wanneer de gebruiker weer aanwezig is kan hij weer verder waar hij gebleven was. Ook kan je een inactieve gebruiker niet inschrijven voor leeractiviteiten of zijn voortgang volgen in Mijn Team.

Hoe maak ik een gebruiker actief of inactief?

Bij het toevoegen van een nieuwe gebruiker zal deze standaard de status 'actief' meekrijgen. Deze status kan je altijd aanpassen in het gebruikersoverzicht