Inloggen als gebruiker

Hoe kan ik meekijken met een gebruiker?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer een gebruiker ergens niet uit komt in de online academy of een probleem heeft, kan het soms handig zijn om mee te kijken met deze gebruiker. Dit kan je doen op zowel de web als de app versie van de online academy, mits je over de juiste rechten beschikt.

Let op: alle acties die je doet wanneer je bent ingelogd als een gebruiker, worden ook echt uitgevoerd onder naam van deze gebruiker en zijn onomkeerbaar.

Inloggen als gebruiker op het web

Via het gebruikersbeheer zoek je de betreffende gebruiker op. Door rechts naast de naam van de gebruiker op het sleuteltje te klikken log je in als deze gebruiker. Je neemt nu de identiteit van de gebruiker binnen de leeromgeving over. Wanneer je dus bijvoorbeeld een hoofdstuk van een e-learning afrondt, wordt deze voortgang ook echt opgeslagen in het account van de gebruiker.

Inloggen als gebruiker op de app

Wanneer je met een gebruiker wil meekijken in de app kan dit ook. Doorloop hiervoor eerst de bovenstaande stappen. Eenmaal ingelogd als gebruiker klik je op de naam van de gebruiker rechts bovenin het scherm en ga naar 'Mijn gegevens'. Hier vind je een QR-code die je kan scannen met je mobiele telefoon om in de app in te loggen als gebruiker.