Hoe test ik mijn leeractiviteiten?

Doorloop jouw leeractiviteiten als gebruiker om deze te testen

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je hebt een nieuwe leeractiviteit gemaakt en wil deze graag testen. Dat is een goed idee! De pagina 'Cursussen' is zo gemaakt dat wat je ziet als beheerder, in de meeste gevallen ook is wat een gebruiker zal zien. Uiteraard is het wel goed om te testen hoe een leeractiviteit loopt voordat een gebruiker deze echt gaat doen. Hoe je dat doet lees je hieronder!

Leeractiviteiten bekijken als gebruiker

1. Maak een test gebruikersaccount aan.
    Om jouw leeractiviteiten te testen, heb je een gebruikersaccount nodig. Je kunt hiervoor het beste een testaccount gebruiken. Zo hebben de leeractiviteiten die je test geen invloed op bijvoorbeeld de voortgang op je eigen echte gebruikersaccount. Als beheerder kun je dit test gebruikersaccount zelf aanmaken. Vervolgens schrijf je het gebruikersaccount in voor de leeractiviteiten die je wil gaan testen.

2. Log in als gebruiker en test de leeractiviteit(en).
    Je kunt op twee manieren inloggen, waarvan de tweede het makkelijkst is:

1. Log in met gebruikersnaam en wachtwoord.

Bij het aanmaken van je gebruikersaccount kan je een uitnodiging versturen. Met de link in de uitnodigingsmail kan je je wachtwoord instellen.

Het duurt 30 minuten voordat de uitnodigingsmail wordt verstuurd. Hiervoor is gekozen om te voorkomen dat gebruikers overstroomd worden door onze mailtjes. Op die manier kunnen meerdere berichten, zoals inschrijvingen voor leeractiviteiten, in één mail worden samengevat.

2. Log in op je gebruikersaccount via je beheerdersaccount.

Je kan als beheerder ook inloggen als de gebruiker. In het gebruikersoverzicht kan je op het sleuteltje aan het einde van de regel van de gebruiker klikken. Je logt dan in als deze gebruiker.

Let op! De acties op gebruikersaccounts worden opgeslagen en zijn definitief. Als je inlogt op het gebruikersaccount van een medewerker of student en leeractiviteiten doorloopt, wordt de voortgang opgeslagen. Je kunt dit niet ongedaan maken. Daarom is het voor het testen van leeractiviteiten een apart test gebruikersaccount te gebruiken.