Evaluatie

Ontwerp een evaluatiemodule om feedback te krijgen van je gebruikers

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met deze leeractiviteit kan je feedback van jouw gebruikers krijgen op bijvoorbeeld een E-learning of Learning Playlist. Je kan deze evaluatie zelf indelen en vormgeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende vraagsoorten en achtergrondkleuren.

Hoe creëer ik een evaluatie?

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'.

• Klik op 'Toevoegen'.

• Kies voor leeractiviteit 'Inventariseren & meten' en klik op 'Evaluatie'.

• Voeg de algemene informatie toe. Vul de titel, studietijd, thema('s) en eventueel een beschrijving in. Klik daarna op 'Maak nieuwe leeractiviteit aan'.

• Titel. Geef de evaluatie een titel, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Auteur.

• Studietijd. Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema's. Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving. Hier kun je aanvullende informatie over de leeractiviteit toevoegen. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

Een evaluatie inrichten

Vervolgens kan je hier verschillende paden maken. Je kan ervoor kiezen om in ieder pad een ander onderdeel aan bod te laten komen. Door ieder pad een eigen titel te geven, ziet de gebruiker ook met welk pad (onderwerp) hij bezig is.

Aan elk pad kan je de volgende onderdelen toevoegen:

• Vraag: Een vraag met meerdere antwoordmogelijkheden

• Vraag met video: Een vraag in combinatie met een video

• Scorevraag: Een vraag waarbij de gebruiker antwoord geeft met behulp van sterren.

• Tekst: Begeleidende tekst bijvoorbeeld aan het begin van een nieuw pad

• Video: Een losse video

Logische beslissingen binnen een evaluatie

Net zoals bij andere inventarisaties kan je ook bij een evaluatie logische beslissingen toevoegen. Dit kan je doen bij een Vraag en Vraag met video. Op deze manier kan je bijvoorbeeld doorvragen wanneer een gebruiker een bepaald antwoord geeft op een eerdere vraag.

Hoe schrijf ik mijn gebruikers in voor een evaluatie?

• Publiceren

Wanneer je evaluatie af is, kun je hem publiceren. Dit doe je rechtsboven in je scherm.
    Wijzigingen die je naderhand doet aan de evaluatie worden niet automatisch doorgevoerd; dit gebeurt steeds pas wanneer je klikt op 'Wijzigingen publiceren'. Zo hoef je aanpassingen pas door te voeren zodra je klaar bent en kunnen gebruikers ongestoord werken aan de evaluatie.

• Activeren
    Op de overzichtspagina kan je onder de tab 'Instellingen' de evaluatie activeren. Ook kun je de status hier aanpassen naar 'Gepubliceerd'. Vanaf nu kan je gebruikers inschrijven.

• Inschrijven
    Hoe je de gebruikers kan inschrijven, lees je in dit artikel.

Antwoorden van de evaluatie

Om de resultaten van de evaluatie te bekijken, zoek je eerst de evaluatie op bij 'Cursussen'. Vervolgens kan je kijken bij het tabje Analytics om de resultaten in te zien. Gebruikers vullen de evaluatie anoniem in. Je kan dus niet zien wie wat heeft geantwoord.