Wat kan ik doen bij Instellingen?

Een overzicht van wat je kunt doen op de instellingenpagina

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De algemene instellingen van jouw online academy kan je aanpassen bij 'Instellingen'. Je kunt hier basisinstellingen doen, het design van de online academy aanpassen, de mailnotificaties wijzigen en jouw eigen gebruiksvoorwaarden toevoegen. Hieronder vind je per tab uitleg wat je kunt instellen.

Zie je niet alle opties staan of zie je meer opties? Dit betekent dat je minder of meer rechten hebt dan in dit artikel wordt beschreven. Hieronder staat wat een reguliere beheerder kan zien.

Basisinstellingen

Zoals de titel doet vermoeden, kan je hier een aantal basisinstellingen doen:

• Basisinstellingen: Vul hier de naam van jullie organisatie, een algemeen e-mail adres en een algemeen telefoonnummer in. Dit is enkel bestemd voor beheerders die deze instellingen ook kunnen zien en voor Rakoo om contactgegevens van jullie in het platform te hebben.

• Taalinstellingen: Je hebt de keuze uit Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Pools, Hongaars en Slowaaks. Let op: Deze talen hebben alleen invloed op de user interface; de content zal door jullie zelf vertaald moeten worden.

Mis je een taal? Laat het ons weten, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden hiervoor.

• Deel de app: Deel de link naar de app zodat gebruikers eenvoudig via mobiel of tablet kunnen leren.

• Goedkeuring: Indien de Bibliotheek feature aan staat in je online academy, kan je hier bepalen wie er goedkeuringen moet geven als een gebruiker een leeractiviteit uit de Bibliotheek aanvraagt waar goedkeuring voor vereist is.

Design

Je kunt de look & feel van jullie online academy wijzigen. Dit kan met de volgende onderdelen:

• Look & Feel: Je kunt hier de primaire en secundaire basiskleuren van jullie huisstijl toepassen op de online academy. De primaire kleuren zie je het vaakst terug, bijvoorbeeld in de hoofdnavigatie en belangrijkste knoppen.

• Afbeeldingen: Je kunt bepaalde afbeeldingen vervangen in jouw online academy. Tip: Bekijk hier de handleiding met door ons aangeraden afbeeldingsformaten.

• Logo: Dit is het logo links bovenaan de online academy, in de header.

• App logo: Voeg hier het logo toe dat wordt getoond in de app, nadat een gebruiker heeft ingelogd.

• Favicon: Voeg hier jouw eigen favicon toe. Deze wordt getoond in het tabblad in je browser (werkt niet in Safari en Internet Explorer)

• Achtergrondplaat inlogmodule: Wijzig hier de afbeelding die je op het inlogscherm van de gebruiker ziet.

• Header Ontdek: Voeg hier de header toe die de gebruiker in de Bibliotheek ziet staan.

• Header gebruikersdashboard: Voeg hier de header toe die de gebruiker ziet op het dashboard.

• Certificaat: Upload hier een afbeelding die als achtergrond gebruikt wordt in de certificaten. In het midden van het certificaat zetten we standaard een wit blok, met daarin de gegevens van de gebruiker en de gegevens van de leeractiviteit.

Mail

Hier kun je wijzigingen maken in de automatische notificaties die we sturen vanuit de online academy. Je hebt hier twee mogelijkheden:

• Mailinstellingen: Geef hier aan of gebruikers mails moeten ontvangen. Standaard staat dit aan. Je kan ook de afzendernaam wijzigen. Het is niet mogelijk om het afzenderadres aan te passen; dit zou ervoor zorgen dat mails vrijwel zeker in de spam of firewall terecht komt.

• Standaardmails: je kunt een drietal notificaties aanpassen. Uitnodiging gebruikers, uitnodiging beheerders en inschrijving leeractiviteit. Heb je meerdere talen actief in je online academy? Zorg dan dat je per taal de mail aanpast.

Dit artikel legt meer uit over de mailinstellingen.

Voorwaarden

Op deze tab pas je de voorwaarden aan die de gebruikers moeten accepteren bij eerste inlog. Lees er meer over in dit artikel.