Wat zijn functies?

Voeg functie toe in jouw online academy

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn functies?

Binnen jouw online academy kan je de organisatie indelen bij Organisatiestructuur. Zo kan je ervoor zorgen dat medewerkers bij het juiste bedrijf en de juiste afdeling worden geregistreerd. Je kunt ook functies toevoegen aan jouw online academy, om zo verdere gelaagdheid te creëren.

Dit zijn de belangrijkste functionaliteiten van functies:

• Maak functies en ken deze toe aan gebruikers

Net zoals bedrijven en afdelingen, kun je bij Organisatiestructuur functies aanmaken. Wanneer je een gebruiker aanmaakt, kun je één of meerdere functies toekennen aan die gebruiker.

• Gebruikers met een bepaalde functie automatisch inschrijven voor activiteiten
    Je kan ook leeractiviteiten en Learning Playlists koppelen aan een functie. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat alle gebruikers met die functie automatisch worden ingeschreven voor deze specifieke leeractiviteit(en). Daarnaast kun je kwalificaties toevoegen aan functies om ervoor te zorgen dat gebruikers de juiste certificeringen kunnen behalen.

Met functies kan je aangeven welke functies / rollen er binnen de organisatie zijn en aan welke eisen personen met deze functie moeten voldoen. Voorbeelden van functies zijn Hypotheekadviseur of Medewerker bediening.

Je kan de functies (of rollen) die binnen de organisatie bestaan, aanmaken en toekennen aan gebruikers. Daarnaast kan je met functies gemakkelijk vereiste leeractiviteiten of kwalificaties per functie vastleggen, die automatisch worden toegekend aan de juiste gebruikers.

Hoe maak ik een functie aan en koppel ik deze aan gebruikers?

Functies aanmaken

Bij organisatiestructuur kan je bij het tabblad 'Functies', functies aanmaken. Je klikt hiervoor op het '+' icoon rechts boven. Per functie geef je de functietitel in.

Toewijzingen

Zodra een functie aangemaakt is, zie je ook het tabblad 'Toewijzen' als je een functie geopend hebt. Het openen van een bestaande functie doe je via het icoontje van het pennetje in het functieoverzicht. Op het tabblad 'Toewijzen' kun je leeractiviteiten toewijzen aan een functie. Alle gebruikers met deze functie zullen dan ingeschreven worden voor deze gekoppelde leeractiviteit(en).

Functies toekennen aan gebruikers

Functies kan je vervolgens toekennen aan gebruikers. Op die manier kun je zien wie welke functie heeft. Je kunt dit ook inzichtelijk maken in een exportbestand. Het toevoegen van een functie aan een gebruiker kun je doen op de detail pagina van een gebruiker. Deze open je door in het gebruikersoverzicht op het icoontje van het pennetje te klikken bij een gebruiker. Functies toewijzen kan ook bij het in bulk importeren van gebruikers. Dit kan zowel bij het in bulk toevoegen van nieuwe gebruikers, als het in bulk updaten van bestaande gebruikers.