Waar kan ik content maken?

In Hubper kan je op twee plekken content aanmaken:

• In een leeractiviteit bij Cursussen

• In het Warehouse

In de praktijk zal je je meeste content bij Cursussen maken. Alles wat je maakt aan content, komt ook automatisch in je Warehouse te staan. Zo kan je makkelijk je content hergebruiken in andere leeractiviteiten. We zullen in dit artikel beide manieren bespreken.

Welke leervormen kan ik allemaal gebruiken?

In Hubper kan je werken met verschillende leervormen. Bekijk hieronder per leervorm hoe ze werken:

Content maken via Cursussen

Aan sommige leeractiviteiten kan je zelf invulling geven door het gebruik van leervormen. Denk hierbij aan een e-learning en een microlearning. Binnen deze leeractiviteiten kan je op de onderstaande manier leervormen toevoegen:

Kies de contentvorm die je wilt maken door erop te klikken. Je kunt nu direct beginnen met het maken van je content. Met het Plus-icoontje kan je verschillende elementen toevoegen, zoals een uitgelichte tip, afbeelding of een tabel.

Content maken via het Warehouse

In jouw Warehouse kan je ook direct content aanmaken. Door op het plusje te klikken, krijg je alle contentvormen te zien. Klik er een aan om deze te creëeren. In een nieuw scherm kan je vervolgens de content vormgeven en ook tags en leerdoelen toekennen. Als je de content wil gebruiken kan je hem opzoeken via de leeractiviteit die je aan het maken bent.

💡 Belangrijke tip!

Bij het maken van content is het verstandig om tags toe te voegen. Op deze manier kan je je content gemakkelijk terugvinden in het Warehouse. Als je hiermee aan de slag gaat, loont het om goed van te voren tags af te spreken met collega's die nog meer in Hubper werken. Op die manier kan je tags efficiënt inzetten en houd je overzicht in het Warehouse.