Creëren
Content maken
Content maken in jouw online academy

Lees hoe je leervormen kan toevoegen aan jouw leeractiviteiten

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn leervormen?

Leervormen zijn de stukjes content waaruit een leeractiviteit is opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan een tekstblok, video of vraag. Meerdere leervormen samen vormen bijvoorbeeld een e-learning, microlearning of examen.

Welke leervormen kan ik allemaal gebruiken?

In jouw online academy kan je werken met verschillende leervormen. Open per leervorm het artikel om te leren hoe deze leervorm werkt.

Waar kan ik leervormen aanmaken?

In jouw online academy kan je op twee plekken leervormen aanmaken:

In de praktijk zal je de meeste leervormen in leeractiviteiten maken. Alle leervormen die je maakt, komen ook automatisch in je Warehouse te staan. Zo kan je je gemaakte leervormen gemakkelijk hergebruiken. We zullen in dit artikel beide manieren bespreken.

Content maken via Cursussen

Sommige leeractiviteiten, zoals de e-learning en microlearning, kun je zelf inrichten met behulp van leervormen. Binnen deze leeractiviteiten kan je op de onderstaande manier leervormen toevoegen.

Open een 'Onderdeel' en 'Paragraaf' binnen een e-learning of ga naar het tabblad 'Inhoud' binnen een microlearning. Kies voor de gewenste leervorm door op het bijbehorende blokje te klikken. Als je klikt op 'Alle leervormen' krijg je alle soorten leervormen die je kunt toevoegen te zien. Je kunt in het artikel over de specifieke leervorm lezen hoe je de inhoud toevoegt en instellingen aanpast.

Content maken via het Warehouse

Je kunt ook losstaande leervormen creëren in het Warehouse. Door op het plusje in de rechterbovenhoek te klikken, krijg je alle leervormen te zien die je kunt maken. Kies voor de gewenste leervorm door op het bijbehorende blokje te klikken. Je kunt in het artikel over de specifieke leervorm lezen hoe je de inhoud toevoegt en instellingen aanpast.

Als je de gecreëerde leervorm wil toevoegen aan een leeractiviteit, kan je hem opzoeken bij 'Zoek en hergebruik bestaande content' in de leeractiviteit die je aan het maken bent.

💡 Belangrijke tip!

Bij het maken van leervormen is het verstandig om leerdoelen en tags toe te voegen. Op deze manier kan je je content gemakkelijk terugvinden in het Warehouse. Als je hiermee aan de slag gaat, loont het om van te voren met collega's af te spreken welke leerdoelen en tags jullie gaan gebruiken. Op die manier kan je ze efficiënt inzetten en houd je overzicht in het Warehouse.