Binnen een Learning Playlist kan je ervoor kiezen dat een deelnemer zelf mag bepalen in welke volgorde de leeractiviteiten gedaan worden. Je kan ook een verplichte volgorde aangeven door middel van condities.

Hoe stel je deze condities in?

Per leeractiviteit in de Learning Playlist kan je aangeven of er bepaalde condities aan verbonden zijn. Dat doe je door op het tandwieltje in de tegel van de activiteit te klikken.

Wanneer je hier op klikt kan je kiezen voor 'Geen', dat houdt in dat de gebruiker de activiteit kan starten zonder dat er condities aan verbonden zijn. Je kiest voor 'Afhankelijk van afronding' wanneer je deze leeractiviteit pas wilt vrijgeven wanneer een ander activiteit is afgerond. Je kan hier kiezen welk activiteit dat is. ten slotte kan je kiezen voor 'Vrijgeven na periode' wanneer je wilt dat de gebruiker aan de slag kan met deze activiteit na een bepaalde periode. Bijvoorbeeld 4 dagen of 2 weken.

Voorbeeld

Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat in een traject de eerste twee activiteiten verplicht gedaan moeten worden, voordat ze de rest van de leeractiviteiten kunnen gaan starten. Eerst de basiskennis op orde en vervolgens op eigen inzicht de andere onderdelen gaan doen.