Gebruikers inschrijven

Lees hoe je gebruikers handmatig of via bulk kunt inschrijven voor leeractiviteiten

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handmatig inschrijven

Je kunt gebruikers handmatig inschrijven voor een leeractiviteit. Dit kan via het gebruikersoverzicht en via Mijn Team.

Inschrijven via gebruikersoverzicht

Ga via het menu links in beeld naar Gebruikers. Selecteer de gebruiker door op het potloodje naast de naam te klikken. Ga vervolgens naar 'Inschrijvingen' en voeg via het plusje een nieuwe leeractiviteit toe aan het account van de gebruiker. Je kan ook meerdere leeractiviteiten tegelijkertijd selecteren.

Inschrijven via Mijn Team

Ga via het menu links in beeld naar Mijn Team. Ga vervolgens naar 'Teamleden' en selecteer de juist gebruiker. Daarna klik je op 'Leeractiviteiten'. Via de knop 'Inschrijving toevoegen' kun je nieuwe leeractiviteiten toevoegen voor deze gebruiker. Je kunt ook meerdere leeractiviteiten tegelijkertijd selecteren.

Inschrijven in bulk

Heb je meerdere gebruikers die je tegelijkertijd, eventueel voor meerdere leeractiviteiten, wil inschrijven? Dan kan je de importfunctie gebruiken.

Klik op het importicoon rechtsboven bij 'Gebruikers' en volg de volgende stappen:

1. Kies de actie die je wil doen, in dit geval 'Gebruikers inschrijven'.

2. Selecteer de leeractiviteiten waarvoor je gebruikers wilt inschrijven. Om activiteiten te selecteren, kan je zoeken in de zoekbalk.

3. Download het voor jou gegenereerde template. Vul het importbestand aan met de juiste e-mailadressen en een 'x' bij de leeractiviteiten waar de gebruikers voor ingeschreven moeten worden.

4. Sla het bestand op (als xlsx-bestand) en upload het bestand. Het bestand wordt gecontroleerd op eventuele fouten.

5. Voordat je het definitief importeert krijg je nog een laatste check te zien. Hierin zie je hoeveel gebruikers worden ingeschreven, wie niet kan worden ingeschreven en welke regels eventueel niet geïmporteerd kunnen worden. Tevreden? Kies dan 'Start import' onderaan het scherm.

6. Na de import worden de gebruikers automatisch per e-mail op de hoogte gesteld van de leeractiviteiten waarvoor ze zijn ingeschreven.

Inschrijven via organisatiestructuur

Het is ook mogelijk om gebruikers in te schrijven door leeractiviteiten te koppelen aan lagen in de organisatiestructuur, zoals bedrijven, afdelingen, teams, functies, groepen en kwalificaties. Zo worden alle gebruikers binnen het team, de groep of met de functie of kwalificatie direct ingeschreven voor de bijbehorende leeractiviteiten.

Bedrijven

Aan een bedrijf kan je leeractiviteiten en kwalificaties koppelen. Alle gebruikers die bij dat bedrijf horen, worden automatisch ingeschreven voor de betreffende leeractiviteit(en) en/of kwalificatie(s). Bij het aanmaken van de gebruiker, koppel je deze aan een bedrijf.

Afdelingen

Aan een afdeling kan je leeractiviteiten en kwalificaties koppelen. Alle gebruikers die bij dat bedrijf horen, worden automatisch ingeschreven voor de betreffende leeractiviteit(en) en/of kwalificatie(s). Bij het aanmaken van de gebruiker, koppel je deze aan een afdeling.

Teams

Aan een team kan je leeractiviteiten en kwalificaties koppelen. Als een gebruiker toewijst aan het team, dan wordt hij of zij automatisch ingeschreven voor de betreffende leeractiviteit(en) en/of kwalificatie(s). Je kunt gebruikers handmatig of via een importbestand toewijzen aan een team. Klik hier om daarover meer te lezen.

Functies

Aan een functie kan je leeractiviteiten en kwalificaties koppelen. Als je deze functie toekent aan een gebruiker, dan wordt hij of zij automatisch ingeschreven voor de betreffende leeractiviteit(en) en/of kwalificatie(s). Je kunt een functie handmatig of via een importbestand koppelen aan gebruikers. Klik hier om daarover meer te lezen.

Groepen

Je kunt groepen aanmaken en hier gebruikers in onderbrengen. Ook kan je leeractiviteiten koppelen aan deze groepen. Gebruikers worden hiervoor direct ingeschreven als ze aan de groep worden toegevoegd.

Kwalificaties

In kwalificaties kan je leeractiviteiten plaatsen die medewerkers helpen zich te kwalificeren voor hun werk. Als je de kwalificatie toewijst aan een gebruiker, wordt hij of zij automatisch ingeschreven voor de onderliggende leeractiviteiten. Je kunt een kwalificatie handmatig toewijzen aan gebruikers of via een kwalificatie-inventarisatie. Kwalificaties zijn beschikbaar vanaf Growth.