Handmatig inschrijven bij een gebruiker

Je kunt gebruikers handmatig inschrijven voor een leeractiviteit in het gebruikersoverzicht. Selecteer de gebruiker door op het potloodje naast zijn naam te klikken. Ga vervolgens naar 'Inschrijvingen' en voeg via het plusje een nieuwe leeractiviteit toe aan het account van de gebruiker. Je kan ook meerdere leeractiviteiten tegelijkertijd selecteren.

Inschrijven in bulk

Heb je meerdere gebruikers die je tegelijkertijd, eventueel voor meerdere leeractiviteiten, wil inschrijven? Dan kan je ook de importfunctie gebruiken.

Kies het importicoon rechtsboven bij 'Gebruikers' en volg de volgende stappen:

1. Kies de actie die je wil doen, in dit geval 'Gebruikers inschrijven'.

2. Selecteer de leeractiviteiten waar je je gebruikers voor wilt inschrijven. Om activiteiten te selecteren kan je zoeken in de zoekbalk.

3. Genereer een template voor de import, op basis de activiteiten die je hebt geselecteerd. Vul vervolgens het importbestand aan met de juiste e-mailadressen en een 'x' bij de leeractiviteiten waar de gebruikers voor ingeschreven moeten worden.

4. Sla het bestand op en upload het bestand. Het bestand wordt gecontroleerd op eventuele fouten.

5. Voordat je het definitief importeert krijg je nog een laatste check te zien. Hierin zie je hoeveel gebruikers worden ingeschreven, wie niet kan worden ingeschreven en welke regels eventueel niet geïmporteerd kunnen worden. Tevreden? Kies dan 'Start import' onderaan het scherm.

6. Na de import wordt er automatisch een e-mail verstuurd naar de gebruikers over de activiteiten waar ze voor ingeschreven worden.

Inschrijven via groepen en functies

Het is ook mogelijk om groepen en functies aan te maken binnen je organisatiestructuur. Aan groepen en functies kan je leeractiviteiten koppelen. Zo worden alle gebruikers binnen de groep of met de functie direct ingeschreven voor de bijbehorende leeractiviteiten

Functies

Aan een functie kan je een Learning Playlist koppelen. Als je deze functie toekent aan een gebruiker, dan wordt deze automatisch ingeschreven voor de betreffende Learning Playlist.

Groepen

Je kunt groepen aanmaken en hier gebruikers in onderbrengen. Ook kan je natuurlijk leeractiviteiten koppelen aan deze groepen. Gebruikers worden hier direct voor ingeschreven als ze aan de groep worden toegevoegd.