In de academy kan je werken met groepen om gebruikers in te delen in bijvoorbeeld tijdelijke opleidingsgroepen.

Wat zijn groepen?

Binnen Hubper kan je de organisatie indelen volgens de organisatiestructuur. Zo kan je zorgen dat de juiste medewerkers bij het juiste bedrijf & afdeling horen. Maar soms is er een aanvullende behoefte om medewerkers, los van de vaste organisatiestructuur, in te delen in groepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een traineegroep, onboardingsprogramma voor een groep nieuwe medewerkers of een management development programma. Hiervoor kan je groepen gebruiken.

Dit zijn de belangrijkste functionaliteiten van groepen:

• Maak groepen & voeg gebruikers toe
    Het is mogelijk om bij organisatiestructuur, groepen aan te maken. Per groep kan je gebruikers toevoegen. Bijvoorbeeld alle medewerkers die onderdeel zijn van het management development programma.

• Voeg begeleiders toe aan een groep
    Per groep kan je vervolgens begeleiders toevoegen. Dit kunnen zowel beheerders als managers zijn. De begeleiders hebben vanaf dat moment toegang tot de learning analytics van de gebruikers in de groep.

• Gebruikers van een groep automatisch inschrijven voor activiteiten
    Je kan daarnaast ook activiteiten of learning playlists koppelen aan een groep. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat alle gebruikers uit de groep automatisch worden ingeschreven voor deze specifieke activiteit(en).

Voorbeeldsituatie voor groepen

Zo kan je bijvoorbeeld een Management Development-groep aanmaken, voor alle managers binnen je bedrijf. Koppel een playlist met activiteiten of losse activiteiten die zij moeten doorlopen tijdens dit programma. Alle deelnemers die je toevoegt aan deze groep, krijgen automatisch de juiste activiteiten in hun profiel. Vervolgens kan je de deelnemers als begeleider gemakkelijk tracken in de analytics.