Groepen

Wat kan ik met groepen?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de online academy kan je werken met groepen om gebruikers in te delen in bijvoorbeeld tijdelijke opleidingsgroepen.

Wat zijn groepen?

Binnen de online academy kan je je organisatie indelen volgens de organisatiestructuur. Zo kan je ervoor zorgen dat medewerkers bij het juiste bedrijf en de juiste afdeling worden ingedeeld. Of alle managers van dezelfde afdeling in een team plaatsen. Maar soms is er een aanvullende behoefte om medewerkers, los van de vaste organisatiestructuur, in te delen in (tijdelijke) groepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een traineegroep, onboardingsprogramma voor een groep nieuwe medewerkers of een management development programma. Hiervoor kan je groepen gebruiken.

Dit zijn de belangrijkste functionaliteiten van groepen:

• Maak groepen & voeg gebruikers toe
    Bij organisatiestructuur kun je groepen aanmaken. Per groep kan je gebruikers toevoegen. Bijvoorbeeld alle medewerkers die onderdeel zijn van het management development programma.

• Voeg begeleiders toe aan een groep

Per groep kan je vervolgens begeleiders toevoegen. Dit kunnen zowel beheerders als managers zijn. De begeleiders hebben vanaf dat moment toegang tot de learning analytics van de gebruikers in de groep.

• Begeleiders voor de hele groep

Via de tab Begeleiders kun je een begeleider voor de hele groep toevoegen. Dit kan zowel een managers als een beheerder zijn.

• Begeleider voor een individuele gebruiker

Via de tab Gebruikers kun je aan een individuele gebruiker een begeleider toevoegen. Klik hiervoor in de regel van de gebruiker op het icoontje van het pennetje. Een individuele gebruiker moet altijd een manager zijn.

• Gebruikers van een groep automatisch inschrijven voor activiteiten
    ā€‹
    Je kan daarnaast ook activiteiten of learning playlists koppelen aan een groep. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat alle gebruikers uit de groep automatisch worden ingeschreven voor deze specifieke activiteit(en).

Voorbeeldsituatie voor groepen

Je kan bijvoorbeeld een Management Development-groep aanmaken, voor alle managers binnen je bedrijf. Koppel een playlist met activiteiten of losse activiteiten die zij moeten doorlopen tijdens dit programma. Alle deelnemers die je toevoegt aan deze groep, worden automatisch ingeschreven voor de juiste leeractiviteiten. Vervolgens kunnen begeleiders de voortgang van deelnemers gemakkelijk tracken in de analytics.