Goedkeuringen

Beoordeel aanvragen, inleveropdrachten, certificaten & kwalificaties

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In sommige situaties voert de gebruiker een actie uit die de beheerder of manager nog moet beoordelen. Bijvoorbeeld als de gebruiker een leeractiviteit uit de Bibliotheek wil volgen waar goedkeuring voor vereist is. Of als de gebruiker een certificaat van een extern examen geüpload heeft. In dergelijke situaties komt er een (automatische) aanvraag binnen van een gebruiker, de manager of beheerder kan deze vervolgens beoordelen.

Waar kan ik de aanvragen beoordelen?

Manager: De aanvragen zijn te vinden via 'Mijn Team' en dan de tab 'Beoordelingen'.

Beheerder: De aanvragen zijn te vinden via 'Goedkeuring' of via 'Mijn Team' en dan de tab 'Beoordelingen'.

Welke soorten aanvragen zijn er?

• Aanvragen uit de Bibliotheek
    Voor sommige leeractiviteiten uit de Bibliotheek moeten gebruikers goedkeuring vragen voordat ze er mee aan de slag mogen gaan. Deze aanvraag komt bij de goedkeuringen te staan. Door op het vinkje of kruisje aan het einde van de regel te klikken, kun je de aanvraag goed- of afkeuren.

Aanvragen uit de Bibliotheek kunnen goedgekeurd worden door of de manager of de beheerder. In de basisinstellingen stel je in wie voor jullie academy de aanvragen uit de Bibliotheek beoordeelt.

• Beoordelen van inleveropdrachten
    Wanneer een gebruiker een inleveropdracht heeft ingeleverd, komt deze bij de goedkeuringen te staan. Aan het einde van de regel staat een oogje. Wanneer je hier op klikt, kom je op de pagina om de opdracht te beoordelen. Hier kun je de ingeleverde opdracht downloaden, feedback geven, een cijfer geven en de opdracht goed- of afkeuren. Wanneer je de opdracht hebt afgekeurd, kun je er voor kiezen de gebruiker een herkansing te geven door het schuifje bij 'Opdracht opnieuw inleveren' aan te zetten.

Per inleveropdracht stel je in wie de opdracht beoordeelt; de beheerder of de manager.

• Beoordelen van een kwalificatie inventarisatie
    Wanneer een gebruiker een kwalificatie inventarisatie heeft doorlopen, kan de manager of beheerder deze bekijken en beoordelen. Door op het oogje aan het einde van de regel te klikken, kun je zien welke kwalificaties er toegekend worden. Je kunt deze goed- of afkeuren en hier eventueel een opmerking bij plaatsen. Bij goedkeuring worden de kwalificaties toegekend aan het profiel van de gebruiker en kan deze aan de slag met de leeractiviteiten.

Zowel de beheerder als de manager krijgt de te beoordelen kwalificatie inventarisatie te zien.

• Beoordelen van certificaten
    Wanneer een gebruiker voor bijvoorbeeld een extern examen of een kwalificatie een certificaat uploadt, kan de beheerder of manager deze bekijken en beoordelen. Door op het oogje aan het einde van de regel te klikken, kom je in een het scherm om het certificaat te downloaden. Met het vinkje of kruisje aan het einde van de regel, kun je het certificaat goed- of afkeuren.

Zowel de beheerder als de manager krijgt het te beoordelen certificaat te zien.

💡Tip: via het status filter rechtsboven in het goedkeuringen overzicht kun je filteren op alle, open, goedgekeurde en afgekeurde beoordelingen.