Creëren
Leeractiviteiten
Instellingen bij leeractiviteiten

Wat kun je instellen bij de Instellingen-tab van een leeractiviteit?

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Deze week bijgewerkt

Bij een leeractiviteit kun je verschillende zaken instellen. Bijvoorbeeld of deze terug te vinden is in de Bibliotheek, en of een leeractiviteit actief is of niet. Hieronder staat een overzicht van alle opties die je kan tegenkomen op de instellingenpagina van leeractiviteiten.

Let op: de opties die je hebt verschillen per type leeractiviteit; niet alle opties die hieronder staan omschreven komen voor op de instellingenpagina van ieder type leeractiviteit.

Instellingen

• Learning app

Laat zien om welk soort leeractiviteit het gaat. Bijvoorbeeld: LEARN betekent e-learning. Je kunt hier niks aanpassen.

• Status

Hier kun je instellen in welke fase de bouw van de leeractiviteit zit. De status is bedoeld voor je eigen overzicht en heeft geen effect op de werking van de leeractiviteit.

Er zijn 3 statussen waaruit je kan kiezen voor deze leeractiviteit:

• Concept: nog bezig met het maken van de leeractiviteit. Leeractiviteiten krijgen standaard de status 'Concept'.

• Published: gepubliceerd voor de gebruiker.

• Archived: bestaande activiteit archiveren.

• Taal

Kies de taal van de leeractiviteit. Je kunt kiezen uit de talen die beschikbaar zijn gesteld via Basisinstellingen in jouw online academy. Gebruikers kunnen filteren op taal wanneer ze zoeken naar leeractiviteiten in de Bibliotheek.

• Zichtbaar in de bibliotheek

Als je de toggle inschakelt, wordt de leeractiviteit zichtbaar gemaakt in de Bibliotheek. Op die manier kunnen gebruikers zichzelf inschrijven voor de leeractiviteit.

• Deze leeractiviteit aanbevelen

Als je de toggle inschakelt, wordt de leeractiviteit getoond met de tekst 'Aangeraden' in de tegel op het Dashboard. De tegel komt bovenaan de Bibliotheek te staan, mits de leeractiviteit zichtbaar is gemaakt in de bibliotheek. Zo wordt de leeractiviteit extra onder de aandacht van gebruikers gebracht.

• Goedkeuring vereist

Als je de toggle inschakelt, betekent dit dat de gebruiker zichzelf niet zomaar kan inschrijven voor de leeractiviteit. De gebruiker kan een verzoek tot inschrijving indienen via de Bibliotheek. Als die wordt goedgekeurd door een beheerder of manager, kan de gebruiker zichzelf vervolgens inschrijven.

Alleen werkzaam als de leeractiviteit zichtbaar is gemaakt in de Bibliotheek. Niet beschikbaar voor microlearnings.

• Onbeperkte looptijd

Als je de toggle inschakelt, blijft de leeractiviteit voor onbeperkte tijd beschikbaar voor gebruikers die zijn ingeschreven.

Als je de toggle uitschakelt, kun je instellen hoelang de leeractiviteit beschikbaar blijft voor een gebruiker vanaf het moment dat hij/zij wordt ingeschreven. Nadat de ingestelde periode voorbij is, wordt de gebruiker automatisch uitgeschreven en heeft hij/zij geen toegang meer tot de leeractiviteit. Je kunt de looptijd instellen met behulp van de twee nieuwe invulvelden die verschijnen:

• Aantal: hier kun je een getal invullen.

• Interval: hier kun je kiezen uit dagen, weken of maanden.

• Deadline

Als je een deadline instelt, ziet de gebruiker deze deadline in de tegel van de leeractiviteit. Als de deadline voorbij is, heeft de gebruiker wel nog steeds toegang tot de leeractiviteit.

• Gebruiker ontvangt certificaat na afronding

Als je de toggle inschakelt, ontvangen gebruikers een certificaat zodra ze de leeractiviteit afronden.

• External mapping

Dit veld mag je leeglaten.

Alleen van toepassing als een API-maatwerk-integratie is gebouwd. Bespreek in dat geval met je customer success manager wat je hiermee kan.

• Integratie Brainpower

Hiermee kun je een Brainpower-collectie koppelen aan en baseren op een e-learning. In dit artikel kun je meer lezen over een integratie met Brainpower.

Beschikbaar op de instellingenpagina van e-learnings en examens.

• Onbeperkte herkansingen

Als je de toggle inschakelt, kunnen gebruikers de leeractiviteit oneindig vaak opnieuw doen.

Als je de toggle uitschakelt, kun je instellen hoevaak gebruikers de leeractiviteit opnieuw mogen doen. Je kunt het aantal toegestane herkansingen instellen door een getal in te vullen in het invulveld 'Herkansingen per gebruiker'.

Beschikbaar op de instellingenpagina van inventarisatiemodules.

Vrijstellingen

Hier kun je instellen wanneer een gebruiker wordt vrijgesteld voor de betreffende leeractiviteit. In het dropdownmenu onder 'Je bent vrijgesteld voor deze leeractiviteit als je een van de volgende leeractiviteiten hebt behaald' kun je selecteren welke leeractiviteit(en) de gebruiker moet hebben behaald om een vrijstelling te krijgen.

Beschikbaar op de instellingenpagina van e-learnings en examens.

Beheerders toevoegen

Als een beheerder geen rechten heeft om leeractiviteiten te beheren, kun je hem bewerkrechten geven die specifiek gelden voor de betreffende leeractiviteit. Je kunt aangeven welke beheerder(s) je bewerkrechten wil geven door op 'Toevoegen' te klikken. In dit artikel kun je meer lezen over de situaties waarin deze optie uitkomst kan bieden.

Notificaties beheren

Beheer welke personen e-mails ontvangen over nieuwe inschrijvingen voor sessies en geannuleerde sessies.

Beschikbaar op de instellingenpagina van goedkeuringen.