Mail instellingen

Beheer de mailinstellingen en inhoud van standaardmails van jouw online academy

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

We versturen op verschillende momenten automatische mails naar gebruikers. Bijvoorbeeld een uitnodiging voor gebruikers en beheerders om een wachtwoord in te stellen of een notificatie dat een gebruiker is ingeschreven voor een nieuwe leeractiviteit. Deze mails staan al standaard voor je klaar in je online academy, maar je bent ook vrij om zelf delen van de inhoud aan te passen.

Waar vind ik de instellingen voor mail?

Klik links in de menubalk op 'Instelingen' en vervolgens op het tabblad 'Mail'. Aan de linkerkant kun je de algemene mailinstellingen aanpassen. Aan de rechterkant zie je alle mails die worden verstuurd, zowel naar gebruikers als beheerders.

Wat kan ik aanpassen bij de algemene mailinstellingen?

• Afzender: De afzender die onder de standaardmails staat.

• Knop in e-mails: alternatieve link: Hiermee kun je de URL die achter de knop in de standaardmails zit aanpassen. Als je bijvoorbeeld Single sign-on gebruikt en niet wil dat je gebruikers op het inlogscherm komen, dan kun je hier de Single sign-on URL invullen. Op deze manier worden gebruikers direct ingelogd. De Single sign-on URL vind je door met de rechtermuisknop op de SSO inlogknop te klikken, en vervolgens op 'Linkadres kopiëren'.

• Automatisch e-mails versturen toggle: Als deze toggle uit staat, dan worden er geen automatische mails verstuurd vanuit de online academy. Dit kan handig zijn als je al wel gebruikers wil toevoegen, maar nog niet wil dat er mails worden verstuurd.

Hoe kan ik standaardmails wijzigen?

Rechts in beeld staan de drie standaardmails onder elkaar. Door op het pennetje achter de mail te klikken, kun je de inhoud van deze mail aanpassen.

Welke mails kan ik aanpassen?

Je kunt de volgende mails aanpassen:

• Uitnodiging gebruikers

• Uitnodiging beheerders

• Inschrijving leeractiviteit

Per mail kan je de tekst aanpassen. Er is onderscheid gemaakt in verschillende onderdelen binnen de mail en zijn er velden ingebracht die automatisch worden ingevuld, bijvoorbeeld de naam van de gebruiker.

Verschillende talen

Bij het bewerken van een standaardmail, kun je ook meerdere talen toevoegen. De taal die je hebt toegewezen aan de gebruiker, is ook de taal waarin de mails worden verstuurd. Een deel van de mail genereren we zelf, de rest kun je aanpassen. Het deel dat we zelf genereren verandert automatisch mee met de taal die is toegewezen aan de gebruiker.

Let op!
In de 'Inschrijving leeractiviteit' mail zit een vertraging van ±30 minuten. Deze vertraging zorgt er voor dat meerdere inschrijvingen in één mail gevat kunnen worden. Zo voorkom je een volle inbox bij gebruikers.