Design online academy aanpassen

Leer wat je kan aanpassen aan de look & feel van de online academy, en hoe je dit doet

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door de huisstijl van je eigen organisatie door te voeren in je online academy kan je je gebruikers het idee geven dat ze in hun eigen online academy aan het leren en ontwikkelen zijn.

Waar pas je het design van je online academy aan?

Het aanpassen van de van de look & feel kan je zelf doen. Navigeer als eerst links in het menu naar 'Instellingen'. Kies vervolgens het tabblad 'Design'.

Wat kan je allemaal wijzigen aan het design?

Je kan op deze pagina de kleuren, logo's, afbeeldingen en het certificaat wijzigen

Look & Feel

Links wijzig je de kleuren die terugkomen in je online academy. De basiskleuren zien beheerders en gebruikers terug in bijvoorbeeld de knoppen die ze gebruiken om door de online academy te navigeren. De gradientkleur zie je terug wanneer je op de plaats van de header afbeeldingen (zie hieronder) geen afbeelding hebt geüpload.

Afbeeldingen

Rechts voeg je alle logo's en afbeeldingen toe die je terug wilt zien in je online academy.

Bekijk hier de handleiding met door ons aangeraden afbeeldingsformaten.

• Logo: Dit is het logo links bovenaan de online academy, in de header. Zowel gebruikers als beheerders zien dit logo terug.

• App logo: Voeg hier het logo toe dat wordt getoond in de app, nadat een gebruiker heeft ingelogd.

• Favicon: Voeg hier jouw eigen favicon toe. Deze wordt getoond in het tabblad in je browser (werkt niet in Safari en Internet Explorer)

• Achtergrondplaat inlogmodule: Wijzig hier de afbeelding die je op het inlogscherm van de gebruiker ziet.

• Header Ontdek: Voeg hier de header toe die de gebruiker in de Bibliotheek ziet staan.

• Header gebruikersdashboard: Voeg hier de header toe die de gebruiker ziet op het dashboard.

Certificaat

Upload hier een afbeelding die als achtergrond gebruikt wordt in de certificaten. In het midden van het certificaat zetten we standaard een wit blok, met daarin de gegevens van de gebruiker en de gegevens van de leeractiviteit.

🚨 Let op!
Om de huisstijl te kunnen aanpassen heb je wel de juiste rechten nodig, namelijk 'Basisinstellingen' en 'Design beheren'.