Vrijstellingen

Geef een gebruiker vrijstelling voor een leeractiviteit

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In sommige gevallen hoeft een gebruiker een leeractiviteit niet te doen als de gebruiker al een zelfde soort activiteit heeft gedaan. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen van een e-learning die ook al aan bod kwamen in een andere e-learning. Hierbij kun je de optie vrijstellingen goed gebruiken. Je geeft hiermee aan dat als iemand leeractiviteit X heeft voltooid, hij deze leeractiviteit Y niet nog eens hoeft te doorlopen.

Hoe stel ik een vrijstelling is?

Open de leeractiviteit waar een gebruiker voor vrijgesteld moet worden via 'Cursussen'. Vervolgens ga je naar de tab 'Instellingen'. Je ziet de vrijstellingen optie hier onderaan de pagina. Een vrijstelling kan alleen ingesteld worden voor een e-learning of examen.