Wat zijn thema's?

Thema's worden gebruikt om in de bibliotheken te filteren op onderwerp, maar ook om thema's te verkennen als gebruiker door hierop de klikken. Thema's worden toegekend aan alle type leeractiviteiten. Leeractiviteiten kunnen eventueel meerdere thema's hebben.

Waar vind ik thema's en hoe kan ik deze bewerken?

Thema's kan je terugvinden bij de Organisatiestructuur en vervolgens het tabje Thema's. Er zijn twee opties wat betreft thema's:

1. Standaard thema's gebruiken
    Er staan standaardthema's in jouw academy, zodat je meteen van start kunt! Je kunt zelf kiezen of je van deze thema's gebruik maakt. Een thema wordt namelijk pas zichtbaar voor een gebruiker, zodra deze is toegewezen aan een leeractiviteit.
    Gebruik je onze Hubper Learnings? Dan zijn deze thema's in gebruik en zichtbaar in jouw bibliotheek.

2. Eigen thema's toevoegen
    Je kunt ook zelf thema's toevoegen als je leeractiviteiten aanbiedt die een ander thema nodig hebben. Dit werkt als volgt:

1. Klik links in de menubalk op 'Organisatiestructuur'.

2. Klik vervolgens op het tabblad 'Thema's'.

3. Als je zelf een thema wil aanmaken, klik je rechtsboven op het '+'-icoon.

4. Vervolgens kun je de naam van het thema invoeren, het icoon en achtergrondkleur kiezen voor dit thema. Heb je meerdere talen actief in jouw academy? Zorg dan dat de vertalingen goed worden ingevoerd bij het thema.

5. Sla op & je bent klaar! Je kunt dit nieuwe thema nu ook koppelen aan een leeractiviteit.

Waar worden de thema's getoond?
De thema's zijn terug te vinden voor de gebruiker in de bibliotheek. De weergave van de thema's met het icoon en de achtergrondkleur staan in een 'carrousel' waar de gebruiker doorheen kan bladeren.

Mis je iconen die je graag zou willen hebben? Laat het ons weten! We kunnen deze dan in dezelfde stijl toevoegen.