Je kunt bij een e-learning condities instellen voor het vrijgeven van content in de cursus. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat een bepaald hoofdstuk of onderdeel pas beschikbaar is nadat een gebruiker een bepaalde activiteit heeft afgerond. Tot die tijd is het betreffende onderdeel wel al zichtbaar, maar nog niet te openen door de gebruiker.

Waar vind ik de condities?

• Klik op de desbetreffende e-learning;

• Klik dan op 'e-learning bewerken';

• Rechtsboven zie je een tandwiel, als je hier op klikt dan zie je de instellingen met verschillende tabbladen;

• Kies het tabblad 'Condities'.

Hoe stel ik een conditie in?

Je kunt aan elk onderdeel binnen een activiteit een conditie toevoegen. Dit kan dus aan het hoofdonderdeel, maar ook aan de subonderdelen. Je doet dit door op het pijltje aan de rechterkant te klikken en te klikken op 'conditie toevoegen'. Vervolgens geef je aan wat er moet gebeuren, voordat dit onderdeel vrij wordt gegeven. Er zijn twee typen condities binnen een e-learning:

Cursusvoortgang: Stel het voortgangspercentage in dat behaald moet zijn, voordat je verder mag met het volgende onderdeel.

Per onderdeel: Stel een onderdeel in dat eerst afgerond moet zijn, voordat je verder mag met het volgende onderdeel.

Let op!
Zorg ervoor dat condities behaald kunnen worden. Stel, je stelt in dat een laatste onderdeel pas gedaan mag worden bij 100% cursusvoortgang, zal dit betekenen dat het laatste onderdeel nooit vrij kan vallen. Dit onderdeel is namelijk onderdeel van de 100% voortgang.