Creëren
Content maken
Condities binnen een e-learning

Bepaal wanneer content wordt vrijgegeven

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als beheerder wil je controle kunnen hebben wanneer bepaalde onderdelen van een leeractiviteit beschikbaar zijn voor een gebruiker. Daarom kun je bij een e-learning condities instellen voor het vrijgeven van content in de leeractiviteit. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat een bepaald hoofdstuk of onderdeel pas beschikbaar is nadat een gebruiker een bepaald voorgaand onderdeel heeft afgerond. Tot die tijd is het betreffende onderdeel wel al zichtbaar, maar nog niet te openen door de gebruiker.

Waar vind ik de condities?

Open via 'Cursussen' de leeractiviteit waar je de condities voor in wil stellen. Klik rechtsboven op 'E-learning bewerken'. Hierna zie je rechtsboven een tandwiel, als je hierop klikt zie je de instellingen van deze e-learning in verschillende tabbladen staan. Kies voor het tabblad 'Condities'.

Hoe stel ik een conditie in?

Je kunt aan elk onderdeel binnen een activiteit een conditie toevoegen. Dit kan dus aan het hoofdonderdeel, maar ook aan de onderliggende paragrafen. Je doet dit door op het pijltje aan de rechterkant te klikken en te klikken op 'Conditie toevoegen'. Vervolgens geef je aan wat er moet gebeuren, voordat dit onderdeel vrij gegeven wordt. Er zijn twee typen condities binnen een e-learning:

Cursusvoortgang: Stel het voortgangspercentage in dat behaald moet zijn, voordat je verder mag met het volgende onderdeel.

Per onderdeel: Stel een onderdeel in dat eerst afgerond moet zijn, voordat je verder mag met het volgende onderdeel.

Let op!
Zorg ervoor dat condities behaald kunnen worden. Stel, je stelt in dat een laatste onderdeel pas gedaan mag worden bij 100% cursusvoortgang, zal dit betekenen dat het laatste onderdeel nooit vrij kan vallen. Dit onderdeel is namelijk onderdeel van de 100% voortgang.