Managen
Inzicht in het leerproces
Inzicht in het gebruik van de online academy

Lees hier hoe je met analytics inzicht krijgt in het gebruik van de online academy

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de online academy zijn verschillende gegevens beschikbaar over het gebruik van de online academy. Hoe ver zijn gebruikers bijvoorbeeld met een bepaalde leeractiviteit, welk type leeractiviteit is populair en op welk apparaat leren gebruikers het meest. In dit artikel bespreken we waar je deze gegevens terug kunt vinden.

Algemene analytics

Via 'Mijn Team' in het menu kom je direct bij het tabblad 'Overzicht' terecht. Op deze pagina vind je algemene voortgang van gebruikers, informatie over gestarte leeractiviteiten en bezoeken aan de online academy. Daarnaast zie je het percentage gebruikers dat ingelogd heeft in een bepaalde periode, en of de bezoeken via web of de app waren. De meeste van deze gegevens kun je filteren op 'dag', 'maand', 'jaar' of 'altijd'.

Analytics per leeractiviteit

Per leeractiviteit is er ook data beschikbaar over het gebruik van en de voortgang op die leeractiviteit. Als je via 'Cursussen' een leeractiviteit opent, kun je op het tabblad 'Deelnemers' zien welke deelnemers er ingeschreven zijn voor deze leeractiviteit. Je ziet hier wanneer ze ingeschreven zijn, voor het laatst actief waren, wat de voortgang is en of ze de leeractiviteit afgerond hebben.

Op de pagina van een leeractiviteit zie je ook de tab 'Analytics'. Hier zie je algemene gegevens over deze specifieke leeractiviteit. Zoals de beoordeling van de leeractiviteit en verschillende gegevens over het het gebruik van de leeractiviteit. Zoals het aantal registraties en afrondingen. Deze gegevens kun je filteren op 'week', 'maand' of 'jaar'.

Bibliotheekstatistieken

Via 'Cursussen' in het menu krijg je een overzicht van alle leeractiviteiten uit jouw online academy. Via de tab 'Statistieken' heb je bijvoorbeeld inzicht in populaire leeractiviteiten en welke zoekwoorden gebruikt worden in de bibliotheek. In dit artikel kun je meer lezen over de bibliotheekstatistieken.