Je kunt ervoor zorgen dat er aan het einde van een leeractiviteit of Learning Playlist automatisch een certificaat wordt gegenereerd. De gebruiker krijgt het certificaat dan in zijn leerhistorie, kan het hier inzien en als PDF downloaden.

Een certificaat instellen
Bij het openen van een activiteit klik je op de tab 'Instellingen'. Hier kun je aangeven of je bij deze activiteit een certificaat wil genereren door op 'Gebruiker ontvangt certificaat na afronding' te klikken.

Look & feel

Je kunt de achtergrond van het certificaat zelf uploaden. We leggen je stap voor stap uit hoe het werkt:

• Ga naar 'Instellingen' in het menu. Dit is het icoon met het tandwieltje in de menubalk.

• klik hier op het tabblad 'Design'.

• Links onderin staat het blok 'Upload certificaat template'. Hier kan je de achtergrond aanleveren die past bij jullie huisstijl.

Hieronder zie je een voorbeeld. Het witte vlak bevat de gegevens van de gebruiker en welke leeractiviteit de gebruiker succesvol heeft afgerond. Dit deel van het certificaat wordt automatisch binnen het platform gegenereerd. Je hoeft dus alleen de achtergrond bij ons aan te leveren. Hiervoor is 842 x 595 pixels de beste resolutie.

Een certificaat in een andere taal

Afhankelijk van de taal van de leeractiviteit of Learning Playlist, wordt het certificaat in die taal gegenereerd.

Let op!
Om het Design van jouw academy te kunnen aanpassen heb je wel de juiste rechten nodig, namelijk 'Basisinstellingen' en 'Design beheren'. Lees in dit artikel over rollen en rechten hoe je dat kan doen.