Podcast

Voeg een interessante podcast toe als onderdeel van jouw leeractiviteit

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met podcasts kan je inspirerende audio-uitzendingen toevoegen aan je online academy. Het kan een eigen podcast zijn, maar ook een bestaande podcast uit een grote podcastbibliotheek via onze integratie met Listen Notes.

Hoe creëer ik een podcast?

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'.

• Klik op 'Toevoegen'.

• Kies voor leeractiviteit 'Podcast'.

• Voeg de algemene informatie toe. Vul de titel, studietijd, thema('s) en eventueel een beschrijving in. Klik daarna op 'Maak nieuwe leeractiviteit aan'.

• Titel. Geef de podcast een titel, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Auteur.

• Studietijd. Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema's. Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving. Hier kun je aanvullende informatie over de leeractiviteit toevoegen. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

• Skills. Voeg hier maximaal vijf skills toe die je ontwikkelt met deze leeractiviteit. Dit is optioneel.

Inhoud toevoegen

Vervolgens typ je de titel van de betreffende podcast in de zoekbalk en klik je erop om deze toe te voegen.

De podcast wordt dan automatisch toegevoegd. Hierbij worden de titel, beschrijving en foto van de podcast overgenomen. Ook zijn nu alle afleveringen te beluisteren van dezelfde podcast.

Hoe kan ik een podcast inzetten in mijn online academy?

Je kan de podcast beschikbaar stellen in de bibliotheek, daar kunnen gebruikers zelf op zoek naar informatie en leeractiviteiten die zij interessant vinden. Lees hier hoe je een activiteit beschikbaar stelt in de bibliotheek.

Je kan de podcast ook toevoegen aan een Learning Playlist, zo maakt hij onderdeel uit van een leertraject van je gebruikers.