Met podcasts kan je kan je inspirerende audiouitzendingen toevoegen aan je academy. Het kan een eigen podcast zijn, maar ook een bestaande podcast uit bijvoorbeeld een grote podcast bibliotheek via onze integratie met Listen Notes.

Zo maak je een podcast aan:

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'

• Klik op 'Toevoegen'

• Klik op 'Podcast'

De algemene informatie toevoegen:

• Titel: Geef de Podcast een titel zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Studietijd: Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema: Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving: Hier voeg je aanvullende informatie toe over de Podcast. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

Vervolgens type je te de titel van de betreffende podcast in de zoekbalk en klik je erop om deze toe te voegen.

De podcast wordt dan automatisch toegevoegd. Hierbij worden de titel, beschrijving en foto van de podcast overgenomen. Ook zijn nu alle afleveringen te beluisteren van dezelfde podcast.

Zo kan je een podcast gebruiken

Je kan de podcast beschikbaar stellen in de bibliotheek, daar kunnen gebruikers zelf op zoek naar informatie en leeractiviteiten die zij interessant vinden. Lees hier hoe je een activiteit beschikbaar stelt in de bibliotheek.

Je kan de podcast ook toevoegen aan een Learning Playlist, zo maakt hij onderdeel uit van een leertraject van je gebruikers.