Een examen kun je toevoegen als een los onderdeel vanuit de auteursomgeving, maar je kunt ook een toets toevoegen binnen een e-learning. Je kunt kiezen uit een 'Normale toets' & 'Toetsmatrijs'.

Zo maak je een examen aan:

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'

• Klik op 'Toevoegen'

• Klik op 'Examen'

De algemene informatie toevoegen:

• Titel: Geef de Examen een titel zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Studietijd: Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema: Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving: Hier voeg je aanvullende informatie toe over de Examen. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

Normale toets
Bij deze toetsvorm voeg je zelf vragen toe door op 'vraag toevoegen' te klikken. Hierbij kun je kiezen uit verschillende vraagsoorten. Ook kun je zoeken naar bestaande vragen in het Warehouse door een deel van de vraag te typen in de balk waar staat 'zoek en hergebruik bestaande content'.

Toetsmatrijs
Bij de toetsmatrijs is je toets ingedeeld op leerdoelen. Je start met het maken van clusters van leerdoelen. Je kunt zelf aangeven uit hoeveel vragen het cluster mag bestaan. Per gebruiker worden er automatisch vragen geslecteerd. Door op 'synchroniseren' te drukken genereer je een nieuwe vragenlijst.

Toetsinstellingen en afrondingseisen

Bij het maken van een examen kan je veel zelf bepalen in de toetsinstellingen. Zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot herkansen of een tijdslimiet.

Wanneer je een examen onderbrengt in een E-learning kan je via de afrondingseisen bepalen wanneer de gebruiker de E-learning heeft afgerond. Bijvoorbeeld wanneer iemand geslaagd is voor de toets of alle hoofdstukken in de E-learning doorlopen heeft.