Link

Zo voeg je een link toe aan je leeractiviteit

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In jouw online academy kun je links naar externe pagina's toevoegen. Hiermee kun je bijvoorbeeld interessante artikelen beschikbaar maken vanuit jouw online academy.

Hoe voeg ik een link toe?

Je kunt een link toevoegen als aparte leeractiviteit, namelijk als microlearning. Daarnaast kun je een link toevoegen als leervorm in een leeractiviteit. Beide manieren worden in dit artikel besproken.

Link als microlearning

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'.

• Klik op 'Toevoegen'.

• Kies voor leeractiviteit 'Microlearning' en klik op 'Link'.

• Voeg de algemene informatie toe. Vul de titel, studietijd, thema('s) en eventueel een beschrijving in. Klik daarna op 'Maak nieuwe leeractiviteit aan'.

• Titel. Geef de microlearning een titel, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Auteur.

• Studietijd. Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema's. Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving. Hier kun je aanvullende informatie over de leeractiviteit toevoegen. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

• Skills. Voeg hier minimaal één skill en maximaal vijf skills toe.

• Linkgegevens. Vul hier de URL in waar je de gebruiker naartoe wil verwijzen.

Link als leervorm in een leeractiviteit

Zorg dat je op de juiste plek in de leeractiviteit zit waar je een link aan wil toevoegen.

• Kies voor de leervorm 'Link'.

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt de link opgeslagen in het Warehouse.

• Voeg de link URL toe. Kopieer en plak de URL in de balk.

• Voeg een afbeelding toe. Vaak zal er automatisch een afbeelding verschijnen van de gelinkte pagina. Gebeurt dit niet dan kan je zelf een afbeelding toevoegen.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan leervormen. Leerdoelen zijn handig om bijvoorbeeld examens samen te stellen op basis van leerdoelen. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in het Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.

Hoe gebruik ik een link?

De link stel je bijvoorbeeld beschikbaar in je bibliotheek of voeg je toe aan een Learning Playlist voor een gebruiker. Uiteraard kun je ook specifieke gebruikers inschrijven voor de leeractiviteit waar de link in staat. Op deze manier kun je de gebruikers doorverwijzen naar een website of een artikel dat voor hen interessant is.