Met rollen en rechten bepaal je wat jouw beheerders in de academy mogen doen en zien. Sommige beheerders mogen alleen toegang krijgen tot het maken van nieuwe cursussen en andere beheerders zijn juist alleen maar bezig met het toevoegen van nieuwe gebruikers. Door ze bepaalde rollen en rechten te geven krijgen ze toegang tot de juiste functionaliteiten in de academy.

Hoe maak je rollen aan?

Je voegt in Hubper gemakkelijk zelf verschillende rollen toe die je vervolgens weer kunt toewijzen aan je beheerders. Bij elke rol kun je aangeven welke rechten erbij horen. Voorbeelden van rechten zijn het toevoegen en verwijderen van gebruikers, content maken en de instellingen van de academy beheren. We leggen je hier stap voor stap uit hoe je een nieuwe rol aanmaakt.

• Ga naar 'Beheerders' in het menu. Dit is het icoon met het slotje in de menubalk.

• Hier zie je een overzicht van alle beheerders binnen jouw omgeving.

• Klik op het tabblad 'rollen'.

• Klik rechtsboven op de het plus-icoon om een rol aan te maken.

• Geef de rol een naam.

• Optioneel kun je aangeven bij welke groep deze rol hoort.

• Geef rechts aan welke rechten worden toegewezen aan deze rol (scroll naar onder voor uitleg over het toekennen van rechten).

• Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

• Nu kun je bij het aanmaken van een beheerder de aangemaakte rol toekennen.

Rechten toekennen

Hieronder een overzicht van alle rechten die je kunt toekennen bij en rol en wat iemand precies kan met dat specifieke recht.

Gebruikers

• Inloggen als gebruiker: Log in als een gebruiker door op het sleutel-icoon te klikken, aan de rechterkant achter de naam. Let op: acties die je doet als gebruiker, gelden ook voor de gebruiker.

• Managementrechten beheren: Kan een gebruiker manager maken en deze rechten beheren.

• Registraties beheren: Schrijf gebruikers in voor activiteiten en playlists.

• Gebruikers beheren: Gebruikers aanmaken, aanpassen of gebruikers in bulk toevoegen.

• Gebruikers bekijken: Bekijk enkel de gegevens van gebruikers

Cursussen

• Inzicht in learning analytics per activiteit: In Mijn Team kan je de analytics zien per activiteit.

• Activiteit aanmaken & beheren: Maak activiteiten en content aan en bewerk deze.

• Activiteiten inzien: Overzicht van alle activiteiten bij Cursussen

Warehouse

• Content verwijderen: Content mag door deze rol verwijderd worden.

• Content aanmaken & bewerken: Content mag aangemaakt en bewerkt worden in het Warehouse.

• Content bekijken: Content mag enkel bekeken worden.

Goedkeuring

• Aanvragen verwerken: aanvragen vanuit de bibliotheek goedkeuren, zodat gebruikers met hun gekozen activiteiten kunnen beginnen.

• Goedkeuringen beheren: Mag activiteiten zoals inleveropdrachten en kwalificaties goedkeuren.

Mijn team

• Inzicht in Mijn Team: Toegang tot het Mijn Team dashboard, waar je de analytics kunt bekijken.

Organisatiestructuur

• Functies beheren: Mag functies aanmaken en beheren.

• Groepen beheren: Mag groepen aanmaken en beheren.

• Organisatiestructuur beheren: Mag organisatiestructuur aanmaken en beheren.

• Kwalificaties beheren: Mag kwalificaties toevoegen en beheren.

Beheerders

• Beheerders beheren: Mag beheerders aanmaken, beheren en rollen toekennen.

• Rollen en rechten beheren: Mag rollen en rechten aanpassen.

Facturatie

• Administratie export maken: Kan een export maken van de facturen.

• Inzicht in facturatie: Kan facturen inzien.

Instellingen

• Integraties beheren: Mag integraties aanzetten in de omgeving.

• Design beheren: Kan het design van de omgeving aanpassen naar eigen huisstijl.

• Mailinstellingen beheren: Pas de standaardmails aan die gebruikers en beheerders ontvangen.

• Voorwaarden beheren: Mag de gebruikersvoorwaarden aanpassen.