Beheerders
Rollen aanmaken en rechten toekennen

Geef beheerders toegang tot specifieke onderdelen in de online academy

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met rollen en rechten bepaal je wat jouw beheerders in de online academy mogen doen en zien. Sommige beheerders mogen alleen toegang krijgen tot het maken van nieuwe cursussen en andere beheerders zijn juist alleen maar bezig met het toevoegen van nieuwe gebruikers. Door ze bepaalde rollen en rechten te geven krijgen ze toegang tot de juiste functionaliteiten in de online academy.

Hoe maak je rollen aan?

Je voegt in de online academy gemakkelijk zelf verschillende rollen toe die je vervolgens weer kunt toewijzen aan je beheerders. Bij elke rol kun je aangeven welke rechten erbij horen. Voorbeelden van rechten zijn het toevoegen en verwijderen van gebruikers, content maken en de instellingen van de online academy beheren. We leggen je hier stap voor stap uit hoe je een nieuwe rol aanmaakt.

• Ga naar 'Beheerders' in het menu. Dit is het icoon met het slotje in de menubalk.

• Hier zie je een overzicht van alle beheerders binnen jouw online academy.

• Klik op het tabblad 'Rollen'.

• Klik rechtsboven op de het plus-icoon om een rol aan te maken.

• Geef de rol een naam.

• Selecteer de groep waaraan je de rol wil toevoegen (dit is waarschijnlijk de naam van je organisatie).

• Geef rechts aan welke rechten worden toegewezen aan deze rol (scroll naar onder voor uitleg over het toekennen van rechten).

• Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

• Nu kun je bij het aanmaken van een beheerder de aangemaakte rol toekennen.

Rechten toekennen

Hieronder een overzicht van alle rechten die je kunt toekennen bij een rol en wat iemand precies kan met dat specifieke recht.

Gebruikers

• Gebruikers bekijken: Bekijk enkel de gegevens van gebruikers

• Gebruikers beheren: Gebruikers aanmaken (handmatig of in bulk), gebruikers aanpassen.

• Inloggen als gebruiker: Log in als een gebruiker door op het sleutel-icoon te klikken, aan de rechterkant achter de naam. Let op: acties die je doet als gebruiker, gelden ook voor de gebruiker.

• Registraties beheren: Schrijf gebruikers in voor activiteiten en playlists.

• Managementrechten beheren: Kan een gebruiker manager maken en deze rechten beheren.

Cursussen

• Alle leeractiviteiten beheren: De beheerder mag alle leeractiviteiten in 'Cursussen' beheren.

• Nieuwe leeractiviteiten aanmaken & bewerken: De beheerder mag nieuwe leeractiviteiten aanmaken en deze ook bewerken. Ook heeft een beheerder dit recht nodig om bewerkrechten over specifieke andere leeractiviteiten te krijgen.

• Leeractiviteiten bekijken: De beheerder kan alle leeractiviteiten in 'Cursussen' bekijken maar niet bewerken.

• Deelnemers inzien: De beheerder kan de tab 'Deelnemers' bij een leeractiviteit bekijken.

Warehouse

• Leervormen aanmaken & bewerken: Leervormen mogen aangemaakt en bewerkt worden in het Warehouse.

• Leervormen bekijken: Leervormen mogen enkel bekeken worden.

• Leervormen verwijderen: Leervormen mogen door een beheerder met deze rol verwijderd worden.

Goedkeuring

Mijn team

• Inzicht in voortgang mijn team: Toegang tot het Mijn Team overzicht, waar je inzicht kunt krijgen in de voortgang en ontwikkeling van je gebruikers.

Organisatiestructuur

Beheerders

• Beheerders beheren: Mag beheerders aanmaken, beheren en rollen toekennen.

• Rollen en rechten beheren: Mag rollen en rechten aanpassen.

Facturatie

• Inzicht in facturatie: Kan facturen inzien.

• Administratie export maken: Kan een export maken van gebruikers en inschrijvingen voor leeractiviteiten..

Instellingen

• Basisinstellingen beheren: Kan de basisinstellingen zoals naam van de online academy en talen aanpassen.

• Design beheren: Kan het design van de online academy aanpassen naar eigen look & feel.

• E-mailinstellingen beheren: Pas de standaardmails aan die gebruikers en beheerders ontvangen.

• Voorwaarden beheren: Mag de gebruikersvoorwaarden aanpassen.