Inleveropdracht

Lees hoe je inleveropdrachten kan toevoegen als leeractiviteit of leervorm

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een inleveropdracht vraag je je gebruikers om een opdracht buiten de online academy, bijvoorbeeld in Word, te maken en deze vervolgens te uploaden. Je kunt eventueel templates toevoegen, zodat alle opdrachten met dezelfde structuur en opbouw worden gemaakt en ingeleverd. De beoordelaar van de opdracht krijgt een seintje wanneer de opdracht is ingeleverd.

Hoe voeg ik een inleveropdracht toe?

Je kan een inleveropdracht toevoegen als een leeractiviteit of als leervorm binnen een e-learning of microlearning.

Inleveropdracht als leeractiviteit

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'.

• Klik op 'Toevoegen'.

• Kies voor leeractiviteit 'Inleveropdracht'.

• Voeg de algemene informatie toe. Vul de titel, studietijd, thema('s) en eventueel een beschrijving in. Klik daarna op 'Maak nieuwe leeractiviteit aan'.

• Titel. Geef de e-learning een titel, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Auteur.

• Studietijd. Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema's. Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving. Hier kun je aanvullende informatie over de leeractiviteit toevoegen. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

• Skills. Voeg hier maximaal vijf skills toe die je ontwikkelt met deze leeractiviteit. Dit is optioneel.

• Voeg eventueel een template toe. Ga naar het tabblad 'Inleveropdracht' en sleep het document naar het veld of kies een bestand van je computer via 'Kies een bestand'. Je kunt bijvoorbeeld een schema of stappenplan toevoegen dat gebruikers structuur biedt bij het uitwerken van de opdracht.

• Stel de beoordelaar in. Ga naar het tabblad 'Inleveropdracht' en kies onder het kopje 'Beoordelaar' wie de ingeleverde opdrachten moeten gaan beoordelen: beheerders of managers. Afhankelijk van je keuze krijgen beheerders of managers ingeleverde opdrachten ter beoordeling aangeboden bij Goedkeuringen. Lees hier hoe je specifieker kunt instellen wie de inleveropdracht gaat beoordelen.

Inleveropdracht als leervorm

• Kies voor leervorm 'Inleveropdracht'.

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt de inleveropdracht opgeslagen in het Warehouse. Je kunt de titel verbergen voor gebruikers door op het oog-icoontje naast de titel te klikken.

• Voeg eventueel een template toe. Sleep het document naar het veld of kies een bestand van je computer via 'Kies een bestand'. Je kunt bijvoorbeeld een schema of stappenplan toevoegen dat gebruikers structuur biedt bij het uitwerken van de opdracht.

• Stel de beoordelaar in. Onder het kopje 'Beoordelaar' kun je kiezen wie de ingeleverde opdrachten moeten gaan beoordelen: beheerders of managers. Afhankelijk van je keuze krijgen beheerders of managers ingeleverde opdrachten ter beoordeling aangeboden bij Goedkeuringen. Lees hier hoe je specifieker kunt instellen wie de inleveropdracht gaat beoordelen.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan leervormen. Leerdoelen zijn handig om bijvoorbeeld examens samen te stellen op basis van leerdoelen. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.

Welke bestanden kan ik uploaden?

Er worden verschillende bestandstypen ondersteund die je kunt uploaden als template of inleveropdracht. Hieronder zie je welke:

• Word-bestanden

• Excel-bestanden

• PowerPoint-bestanden

• PDF-bestanden

• Afbeeldingen

Wie mag de inleveropdracht beoordelen?

Beoordelaar

Je kunt instellen wie de inleveropdracht mogen beoordelen: beheerders of managers. Als beheerders als beoordelaar staan ingesteld, kunnen alleen beheerders de ingeleverde opdrachten inzien en beoordelen. Vice versa voor managers: alleen managers kunnen de ingeleverde opdrachten inzien en beoordelen, wanneer managers als beoordelaar staan ingesteld.

Rechten

Alleen beheerders of managers die de juiste rechten hebben, krijgen ingeleverde opdrachten ter beoordeling aangeboden. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat een ingeleverde opdracht bij de juiste persoon terechtkomt. De manier waarop je rechten toekent, verschilt tussen beheerders en managers.

• Beheerders. Je kunt beheerders een bepaalde rol geven. Binnen een rol kun je instellen welke rechten bij die rol horen. Beheerders met een rol waarbij het recht 'Goedkeuringen beheren' aan staat, krijgen inleveropdrachten ter beoordeling aangeboden via Goedkeuringen.

• Managers. Op de gebruikerspagina van managers verschijnt het tabblad 'Managementrechten'. Hier kun je een manager koppelen aan gebruikers binnen bedrijven, afdelingen, teams of specifieke gebruikers. De manager krijgt dan via Mijn Team aanvragen voor goedkeuring en beoordeling van de geselecteerde gebruikers.

Beoordelen

De beheerders of managers die je als beoordelaars hebt ingesteld, ontvangen automatisch een bericht wanneer een opdracht is ingeleverd. De beoordelaar kan de inleveropdracht goed- of afkeuren, nadat de score in percentages is ingevuld. Ter ondersteuning van de beoordeling kan eventueel feedback worden meegegeven. Via de upload optie onderaan de pagina, kan ook een bestand met daarin de feedback geüpload worden. Als de beoordelaar de opdracht afkeurt, kan die ervoor kiezen om de gebruiker een herkansing te geven door 'Opdracht opnieuw inleveren' aan te zetten.