Met een inleveropdracht vraag je je gebruikers om een opdracht buiten de leeromgeving, bijvoorbeeld in Word, te maken en deze vervolgens te uploaden. Je kunt eventueel templates toevoegen, zodat alle opdrachten met dezelfde structuur en opbouw worden gemaakt en ingeleverd. De beoordelaar van de opdracht krijgt een seintje wanneer de opdracht is ingeleverd.

Hoe voeg ik een inleveropdracht toe?

Je kan een inleveropdracht toevoegen als een leeractiviteit of als leervorm binnen een e-learning of microlearning.

Inleveropdracht als leeractiviteit

Lees in het artikel over leeractiviteiten hoe je een nieuwe inleveropdracht als leeractiviteit toevoegt.

• Kies voor leeractiviteit 'Inleveropdracht'.

• Voeg eventueel een template toe. Ga naar het tabblad 'Inleveropdracht' en sleep het document naar het veld of kies een bestand van je computer via 'Kies een bestand'. Je kunt bijvoorbeeld een schema of stappenplan toevoegen dat gebruikers structuur biedt bij het uitwerken van de opdracht.

• Stel de beoordelaar in. Ga naar het tabblad 'Inleveropdracht' en kies onder het kopje 'Beoordelaar' wie de ingeleverde opdrachten moeten gaan beoordelen: beheerders of managers. Afhankelijk van je keuze krijgen beheerders of managers ingeleverde opdrachten ter beoordeling aangeboden bij Goedkeuringen. Lees hier hoe je specifieker kunt instellen wie de inleveropdracht gaat beoordelen.

Inleveropdracht als leervorm

• Kies voor leervorm 'Inleveropdracht'.

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt de tab opgeslagen in het Warehouse. Je kunt de titel verbergen voor gebruikers door op het oog-icoontje naast de titel te klikken.

• Voeg eventueel een template toe. Sleep het document naar het veld of kies een bestand van je computer via 'Kies een bestand'. Je kunt bijvoorbeeld een schema of stappenplan toevoegen dat gebruikers structuur biedt bij het uitwerken van de opdracht.

• Stel de beoordelaar in. Onder het kopje 'Beoordelaar' kun je kiezen wie de ingeleverde opdrachten moeten gaan beoordelen: beheerders of managers. Afhankelijk van je keuze krijgen beheerders of managers ingeleverde opdrachten ter beoordeling aangeboden bij Goedkeuringen. Lees hier hoe je specifieker kunt instellen wie de inleveropdracht gaat beoordelen.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan leervormen. Leerdoelen zijn handig om bijvoorbeeld examens samen te stellen op basis van leerdoelen. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.

Welke bestanden kan ik uploaden?

Hubper ondersteunt verschillende bestandstypen die je kunt uploaden als template of inleveropdracht. Hieronder zie je welke:

• Word-bestanden

• Excel-bestanden

• PowerPoint-bestanden

• PDF-bestanden

• Afbeeldingen

Wie mag de inleveropdracht beoordelen?

Beoordelaar

Je kunt instellen wie de inleveropdracht mogen beoordelen: beheerders of managers. Als beheerders als beoordelaar staan ingesteld, kunnen alleen beheerders de ingeleverde opdrachten inzien en beoordelen. Vice versa voor managers: alleen managers kunnen de ingeleverde opdrachten inzien en beoordelen, wanneer managers als beoordelaar staan ingesteld.

Rechten

Alleen beheerders of managers die de juiste rechten hebben, krijgen ingeleverde opdrachten ter beoordeling aangeboden. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat een ingeleverde opdracht bij de juiste persoon terechtkomt. De manier waarop je rechten toekent, verschilt tussen beheerders en managers.

• Beheerders. Je kunt beheerders een bepaalde rol geven. Binnen een rol kun je instellen welke rechten bij die rol horen. Beheerders met een rol waarbij het recht 'Goedkeuringen beheren' aan staat, krijgen inleveropdrachten ter beoordeling aangeboden via Goedkeuringen. Je kunt eventueel ook aangeven of een rol bij een bepaalde groep hoort. Als een rol bij een groep hoort, krijgen beheerders met die rol alleen de aanvragen van gebruikers binnen die groep te zien.

• Managers. Op de gebruikerspagina van managers verschijnt het tabblad 'Managementrechten'. Hier kun je een manager koppelen aan gebruikers binnen bedrijven, afdelingen, teams of specifieke gebruikers. De manager krijgt dan via Mijn Team aanvragen voor goedkeuring en beoordeling van de geselecteerde gebruikers.

Beoordelen

De beheerders of managers die je als beoordelaars hebt ingesteld, ontvangen automatisch een bericht wanneer een opdracht is ingeleverd. De beoordelaar kan de inleveropdracht goed- of afkeuren, nadat de score in percentages is ingevuld. Ter ondersteuning van de beoordeling kan eventueel feedback worden meegegeven. Als de beoordelaar de opdracht afkeurt, kan die ervoor kiezen om de gebruiker een herkansing te geven door 'Opdracht opnieuw inleveren' aan te zetten.