1. Je maakt een simpele vragenlijst met mogelijke antwoorden aan over de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers. Bijvoorbeeld: ‘Heb je dagelijks te maken met klantcontact over het afsluiten van hypotheken?’
  2. De werknemer vult de vragen in door antwoorden aan te klikken.
  3. Op basis van de ingevulde antwoorden, volgt iedere gebruiker een eigen pad. Deze antwoordpaden kun je bij het maken van de vragenlijst instellen. Op basis van de antwoorden stuur je een werknemer door naar relevante vragen en slaat hij irrelevante vragen automatisch over.
  4. Tot slot stelt de tool een totaal kwalificatieprofiel samen. Op basis van goedkeuring verschijnt het kwalificatieprofiel in het profiel van gebruikers. Bijvoorbeeld het kwalificatieprofiel van ‘Hypotheekadviseur’.