Wat kan je met Meet-ups?

Een Meet-up is een online- of offline-contactmoment. Je kunt dit moment inplannen via het leerplatform. De Meet-ups kan je vervolgens bijvoorbeeld in je Learning Playlist plaatsen.

Lees hier hoe meet-ups werken voor gebruikers.

Hoe maak ik een Meet-up aan en welke opties heb ik?

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'

• Klik op 'Toevoegen'

• Klik op 'Meet-up'

• Kies vervolgens of je een Fysieke Meet-up of een Digitale Meet-up wilt aanmaken.

Na het invullen van de eerste details kan je je nieuwe Meet-up opslaan. Na het opslaan zullen er verschillende tabbladen naar voren komen. Wat je bij deze tabbladen kan doen lees je hieronder:

• Details: Geef hier de algemene gegevens van de Meet-up.

• Titel: Geef de Meet-up een titel zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Studietijd: Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven in minuten, uren of dagen.

• Thema: Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving: Hier voeg je aanvullende informatie toe over de Meet-up.

• Sessies: Hier maak je de sessies aan die horen bij de Meet-up:

• Maak nieuwe sessies aan

• Pas huidige sessies aan

• Annuleer sessies; je kunt bij annuleren een reden opgeven. Gebruikers ontvangen dit in hun mailbox.

• Deelnemers: Hier vind je de lijst met alle deelnemers voor deze Meet-up, per sessie. Je kunt hier ook:

• Gebruikers direct inschrijven voor sessies.

• Export maken van de gebruikers van deze Meet-up, met alle sessies.

• Aanwezigheid van gebruikers registreren. Je kunt in de kolom 'Aanwezig' hier aangeven of iemand wel of niet aanwezig was tijdens deze Meet-up.

• Instellingen: Stel hier de overige instellingen in van de Meet-up. Extra opties die je hier hebt:

• Instellingen: vul hier de algemene instellingen van deze leeractiviteit aan

• Notificaties: vul hier de mailadressen in, welke notificaties moeten ontvangen over deze Meet-up. Zij zullen meldingen ontvangen over in- en uitschrijvingen van gebruikers.

Hoe werkt de Fysieke Meet-up?

Om bij de fysieke Meet-up data toe te voegen, ga je naar het tabblad 'sessies'. Maak hier een sessie aan. Per sessie kan je de volgende details toevoegen:

• Plaatsen
    Geef hier aan hoeveel plaatsen er zijn en bij hoeveel inschrijvingen de sessie doorgaat. De inschrijfdeadline houdt verband met ingegeven data; x tijd voor deze datum kan ingeschreven worden.

• Data
    Geef één of meerdere dagen met tijdstippen in.

• Aanvullende informatie
    Vul hier eventueel meer context en/of opmerkingen in voor de gebruikers.

• Trainer

Selecteer hier de trainer voor deze sessie. Dit kan

• Locatie
    Vul hier de locatie van de training in. Je krijgt bij het veld 'Locatie' suggesties vanuit Google; het adres wordt daarna automatisch aangevuld.

Hoe werkt de Digitale Meet-up?

Om bij de digitale Meet-up data toe te voegen, ga je naar het tabblad 'sessies'. Maak hier een sessie aan. Per sessie kan je de volgende details invullen:

• Plaatsen
    Geef hier aan hoeveel plaatsen er zijn en bij hoeveel inschrijvingen de sessie doorgaat. De inschrijfdeadline houdt verband met ingegeven data; x tijd voor deze datum kan ingeschreven worden.

• Data
    Geef één of meerdere dagen met tijdstippen in.

• Aanvullende informatie
    Vul hier eventueel meer context en/of opmerkingen in voor de gebruikers.

• Trainer

Selecteer hier de trainer voor deze sessie.

• URL

Vul hier de URL in van de videoconferencing-tool

Hoe kan ik Meet-ups inzetten in mijn academy?

Met Fysieke Meet-ups kun je bijvoorbeeld workshops, sessies of één-op-één gesprekken inplannen. Met Digitale Meet-ups kun je bijvoorbeeld virtual classrooms, webinars of online coachingsgesprekken inplannen. Door Meet-ups te bundelen met andere leeractiviteiten in een Learning Playlist kan je eenvoudig een afwisselend leertraject maken.