Microlearnings zijn kleine stukjes leerstof waar een gebruiker maximaal 10 minuten mee bezig is. Ze zijn dus lekker kort en heel bruikbaar. Een microlearning focust zich op een specifiek onderwerp en je hebt de mogelijkheid om microlearnings in verschillen vormen aan te bieden.

Voordelen van microlearnings:

• Leren hoeft hier geen ingeplande activiteit meer te zijn en kan snel en tussendoor gebeuren. De drempel om te leren is hiermee erg laag!

• Een microlearning zorgt voor minder cognitieve belasting en vraagt geen lange aandachtsboog van gebruikers.

Zo maak je een microlearning aan:

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'

• Klik op 'Toevoegen'

• Klik op 'Microlearning'

• Kies vervolgens uit de verschillende vormen van microlearnings.
    Lees onder dit filmpje meer over deze verschillende vormen!

Video

Je kunt een video toevoegen binnen een e-learning, maar je kunt een video ook toevoegen als losse microlearning. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld ook onderdeel maken van je learning playlist. Geef de video een titel, een indicatie van de studietijd, minstens één thema, een beschrijving en de URL van de video. Typ of kopieer een URL waardoor je de video meteen toevoegt. Je kunt een video van YouTube, Vimeo of Ted toevoegen.

Link

In jouw online academy kun je links naar externe pagina's toevoegen. Hiermee kun je bijvoorbeeld interessante artikelen aan je gebruikers laten lezen. Lees hier wat je allemaal met een link kan en hoe je een link toevoegt.

Bestand

Je kan gebruikers ook aparte bestanden laten lezen of bekijken vanuit je academy. In dit artikel nemen we je mee naar hoe je dit het beste kan doen.

Microlearning

Een microlearning zelf bouw je op door te werken met verschillende contentvormen. Geef je nieuwe microlearning als eerste een titel, een indicatie van de studietijd, minstens één thema, een beschrijving en een afbeelding. Daarna sla je je nieuwe microlearning op en kan je content gaan toevoegen.

• Contentvormen toevoegen
    Voeg tot 3 contentvormen toe. Je bent vrij om zelf te kiezen welke contentvormen dit zijn. Bijvoorbeeld: tekst, video & vraag.

• Leerdoelen en tags
    Bij elke contentvorm kun je leerdoelen en tags toevoegen. Door het gebruik van leerdoelen meten we per leerdoel de voortgang en activiteit. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in Warehouse. Begin te typen en er zullen direct suggesties tevoorschijn komen van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.

De algemene informatie toevoegen:

• Titel: Geef de microlearning een titel zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Studietijd: Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema: Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving: Hier voeg je aanvullende informatie toe over de microlearning. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.