Beheerders toevoegen

Voeg zelf beheerders toe aan je online academy

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een beheerder?

Je kan meerdere beheerders toevoegen aan je online academy. Een beheerder kan onder andere gebruikers toevoegen en verwijderen, leeractiviteiten maken en de instellingen van de online academy beheren. Per beheerder kan je bepalen welke rol & bijbehorende rechten de beheerder heeft.

Hoe voeg je een beheerder toe?

• Ga naar 'Beheerders' in het menu.

• Hier staat een overzicht van alle beheerders binnen jouw online academy.

• Klik rechtsboven op de het plus-icoon om een beheerder toe te voegen.

• Vul links de persoonsgegevens van de beheerder in

• Kies rechts je eigen groep en geef de beheerder toegang tot één of meerdere omgevingen binnen de groep.

• Kies een rol voor de beheerder. Let op: zorg ervoor dat je de rollen inricht voordat je beheerders toevoegt.

• Pas eventueel per omgeving aan tot welke bedrijven de beheerder toegang krijgt.

• Selecteer eventueel de teams waar deze beheerder toegang toe krijgt.

• Klik op 'Opslaan'.

• De beheerder krijgt nu een e-mail met de uitnodiging en de mogelijkheid om een wachtwoord aan te maken en in te loggen.

Tip!

Mocht een beheerder in jouw online academy zijn wachtwoord vergeten zijn kan je hem op deze pagina een nieuwe uitnodiging sturen. Zoek de betreffende beheerder op, selecteer het vakje voor zijn naam en klik rechtsboven op het envelopje.

Hoe geef ik een beheerder alleen toegang tot een bepaald team?

Het is mogelijk om een beheerder alleen toegang te geven tot een bepaald team. Hiermee zorg je ervoor dat de beheerder geen toegang tot de hele omgeving of een heel bedrijf heeft. Om dit in orde te maken, volg je de volgende stappen:

• Zorg dat de toggle bij 'Automatisch toegang tot alle leeromgevingen in groep' uit staat.

• Zorg dat de omgevingen waar de beheerder geen toegang toe krijgt niet aangevinkt zijn.

• Vink de omgeving waar het team in zit waar de beheerder toegang toe mag krijgen wel aan.

• Klik bij die omgeving op het pijltje om de onderliggende bedrijven te zien.

• Vink alle bedrijven uit.

• Onder 'Teams' kun je het team (of de teams) toevoegen waartoe de beheerder toegang krijgt.

Hoe geef ik een beheerder toegang tot een bedrijf en daarnaast een team dat niet binnen dat bedrijf valt?

Het is mogelijk om een beheerder toegang te geven tot een bedrijf, en daarnaast tot een team dat niet binnen dat bedrijf valt. Om dit in te stellen, volg je de volgende stappen:

• Zorg dat de toggle bij 'Automatisch toegang tot alle leeromgevingen in groep' uit staat.

• Geef de beheerder toegang tot de juiste omgeving en zorg dat bij de overige omgevingen de vinkjes uit staan.

• Klik bij de betreffende omgeving op het pijltje om de onderliggende bedrijven te zien.

• Geef de beheerder toegang tot het juiste bedrijf, en zorg dat de overige bedrijven niet aangevinkt zijn.

• Onder 'Teams' kun je het team (of de teams) toevoegen waartoe de beheerder toegang krijgt.