Wat zijn toetsinstellingen en wat kan ik ermee?

Bij de toetsinstellingen kan je van een gewone toets je eigen toets maken. Pas de instellingen aan naar hoe je gebruikers het fijn vinden om te leren. Een toets kan een onderdeel zijn van een e-learning of bijvoorbeeld van een Learning Playlist. Om een toets te maken bundel je een aantal vragen. Naast het toevoegen van de vragen kan je zelf de instellingen van de toets bepalen om de toets eigen te maken. Lees onder het filmpje over de verschillende instellingen.

• Alle vragen meenemen in toets vs. willekeurige selectie van vragen
    Je kunt aangeven of je alle vragen terug wil laten komen in de toets of maar een selectie van vragen.

• Randomiseer vragen vs. vaste volgorde
    Hier stel je in of de toets in een willekeurige of vaste volgorde verloopt. Wanneer je kiest voor willekeurig, krijgt elke gebruiker in willekeurige volgorde de vragen toegewezen. Bij het kiezen voor vaste volgorde blijft de volgorde hetzelfde voor iedereen.

• Directe feedback
    Wanneer je deze optie aanzet krijgen gebruikers direct na het beantwoorden van de vraag te zien of hun antwoord goed of fout was.

• Geen resultaat tonen bij afronden toets
    Wanneer je deze optie aanzet krijgen gebruikers na het afronden van de toets niet te zien welke antwoorden ze goed en fout hadden beantwoord.

• Meerdere pogingen
    Je kunt bepalen of en hoe vaak gebruikers de toets mogen herkansen. Een poging staat gelijk aan eenmaal het examen doen. Dus als je drie pogingen aangeeft, kan er tweemaal herkanst worden,

• Tijdslimiet
    Hier kan je opgeven of er een tijdslimiet aan de toets verbonden is en hoelang dit is.

• Geslaagd vanaf
    Bij 'geslaagd vanaf' kun je het percentage invullen vanaf wanneer een gebruiker geslaagd is voor de toets.

• Weging
    Er wordt bij de vragen onderscheid gemaakt tussen competentie- en kennisvragen. Binnen een toets kun je per categorie de verschillende wegingsfactoren aangeven. Op deze manier kan je bijvoorbeeld competentievragen opwegen tegen kennisvragen. De weging die hier je hier kiest, geldt alleen voor deze specifieke toets.