Audio

Lees hoe je audio kan toevoegen aan je leeractiviteiten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je een audiofragment dat jouw content of leerdoelen ondersteunt? Dan kun je dat eenvoudig toevoegen aan een e-learning of microlearning. Audiofragmenten zorgen voor een fijne afwisseling voor de gebruiker en dat kan bijdragen aan de effectiviteit van leren.

Hoe voeg ik audio toe?

• Kies voor de leervorm 'Audio'.

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt het audiobestand opgeslagen in het Warehouse. Je kunt de titel verbergen voor gebruikers door op het oog-icoontje naast de titel te klikken.

• Voeg het audiobestand toe. Sleep het bestand naar het Drag & Drop-vak of klik op 'Kies een bestand'.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan leervormen. Leerdoelen zijn handig om bijvoorbeeld examens samen te stellen op basis van leerdoelen. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in het Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.

Welke bestandsformaten kan ik toevoegen?

De volgende bestandsformaten worden ondersteund in jouw online academy:

• MP3

• OGG

• WebM

Let op: we ondersteunen geen MP4A bestanden.

Hoe zet ik audiofragmenten slim in?

• Vermijd dat het audiofragment een voorgelezen variant van je eerder toegevoegde tekst is. Audiofragmenten werken juist het best als aanvulling op die tekst, om bijvoorbeeld dieper in te gaan op een bepaald aspect.

• Gebruik altijd audio van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat het geluid helder en duidelijk hoorbaar is.

• Kies audio die aansluit bij de toon en het taalgebruik van de rest van je content.