Heb je een audiofragment dat jouw content of leerdoelen ondersteunt? Dan kun je die eenvoudig toevoegen binnen een contentdeel. Audiofragmenten zorgen voor een fijne afwisseling voor de gebruiker. Dat kan weer bijdragen aan de effectiviteit van het leren. Een paar tips met betrekking tot audiofragmenten:

• Vermijd dat het audiofragment een voorgelezen variant van je eerder toegevoegde tekst is. Audiofragmenten werken juist het beste als aanvulling op die tekst, om bijvoorbeeld dieper in te gaan op een bepaald aspect.

• Gebruik altijd audio van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat het helder en duidelijk hoorbaar is.

• Kies audio die aansluit bij de toon en het taalgebruik van de rest van je content. Als het audiofragment veel ingewikkelder is, streef je het doel voorbij.

• Je kan de volgende bestandsformaten gebruiken bij het invoegen van audio:

• MP3

• OGG

• WebM

Een titel toevoegen
Voeg een titel toe voor de desbetreffende content. Een titel is noodzakelijk om het audiofragment op te slaan.

Een beschrijving toevoegen
Ook kun je nog aanvullende informatie geven. Dit kan zijn: een stuk tekst, een foto, let op, tip, voorbeeld of een tabel.

Een audiofragment toevoegen
Sleep een audiofragment in het vak of klik op ‘Kies een Document’ en selecteer dan een audiofragment uit je bestanden.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan de content. Door het gebruik van leerdoelen meten we per leerdoel de voortgang en activiteit. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder gebruikte.