Hotspotafbeelding

Lees hoe je hotspotafbeeldingen kan toevoegen aan jouw leeractiviteiten

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een hotspotafbeelding kun je specifieke delen van een afbeelding toelichten of extra onder de aandacht brengen. Wanneer een gebruiker met de cursor over een hotspot beweegt, verschijnt de bijbehorende uitleg. Op deze manier kun je een e-learning interactief maken, waardoor gebruikers de informatie beter onthouden.

Hoe voeg ik een hotspotafbeelding toe?

• Kies voor de leervorm 'Hotspotafbeelding'.

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt de tekst opgeslagen in het Warehouse. Je kunt de titel verbergen voor gebruikers door op het oog-icoontje naast de titel te klikken.

• Voeg de afbeelding toe. Klik op 'Wijzig afbeelding' en kies een afbeelding van je eigen computer of zoek naar een afbeelding via Unsplash.

• Voeg hotspots toe. Je voegt eenvoudig een hotspot ('+') toe door op de gewenste plek in de afbeelding te klikken en uitleg in het bijbehorende tekstvak te typen. Naast tekst kan je ook afbeeldingen, tabellen en verschillende kaders toevoegen aan je tekst. Klik hiervoor op de '+' aan de linkerkant van het tekstvak.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan leervormen. Leerdoelen zijn handig om bijvoorbeeld examens samen te stellen op basis van leerdoelen. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in het Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.