Banner

Lees hoe je bijpassende banners kan toevoegen aan je leeractiviteiten

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door een banner toe te voegen kan je je content aantrekkelijker en prettiger leesbaar maken. Je kan een banner bijvoorbeeld toevoegen ter ondersteuning van de inhoud, maar ook om twee leervormen met verschillende onderwerpen van elkaar te scheiden. Zo voorkom je dat je lange stukken tekst voorlegt aan de gebruiker.

Hoe voeg ik een banner toe?

• Kies voor de leervorm 'Banner'.

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt de banner opgeslagen in het Warehouse. De titel wordt automatisch verborgen voor gebruikers.

• Voeg de banner toe. Klik op ‘Afbeelding toevoegen’ en kies een afbeelding van je eigen computer of zoek naar een afbeelding via Unsplash. Deze wordt dan als banner toegevoegd.

• Opties

• Door op de afbeelding te klikken en te slepen, kan je aanpassen welk deel van de afbeelding zichtbaar wordt.

• In het tekstvak bij 'Banner tekst' kun je eventueel tekst typen die in de banner wordt weergegeven. Je kunt deze tekst zwart of wit maken door 'Donkere tekst' in of uit te schakelen.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan leervormen. Leerdoelen zijn handig om bijvoorbeeld examens samen te stellen op basis van leerdoelen. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in het Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.