SCORM staat voor Shareable Content Object Reference Model. Hiermee kun je een e-learning bouwen in een auteurstool, exporteren naar SCORM en inladen in verschillende LMS platformen. Eigenlijk is het dus een standaard waardoor je e-learning content kan afspelen in verschillende LMS platformen.

SCORM heeft als voordeel dat je gemakkelijk het in verschillende LMS platformen kunt afspelen. Het heeft echter ook nadelen; zo is SCORM vaak niet mobile-friendly, kun je gebruikers maar beperkt volgen in een SCORM-module en moet je bij elke update een nieuwe versie uploaden.

Hoe voeg ik een SCORM toe?

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt het SCORM bestand opgeslagen in het Warehouse.

• Voeg het bestand toe. Je klikt op ‘bestand toevoegen’ en kiest vervolgens een bestand van je computer. Een SCORM bestand is altijd een zip-bestand.

Welke formaten ondersteunt Hubper?

• SCORM 2004

• SCORM 1.1

• SCORM 1.2

Waar kan ik een SCORM toevoegen?

Je kan SCORM toevoegen als e-learning of als contentvorm binnen een e-learning of microlearning.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan de content. Door het gebruik van leerdoelen meten we per leerdoel de voortgang en activiteit. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder gebruikte.