Maar voordat we beginnen: Wat is een Scorm eigenlijk?
SCORM staat voor Shareable Content Object Reference Model. Hiermee kun je een e-learning bouwen in een auteurstool, exporteren naar Scorm en inladen in verschillende LMS platformen. Eigenlijk is het dus een standaard waardoor je e-learning content kan afspelen in verschillende LMS platformen.

Scorm heeft als voordeel dat je gemakkelijk het in verschillende LMS platformen kunt afspelen. Het heeft echter ook nadelen; zo is Scorm vaak niet mobile-friendly, kun je gebruikers maar beperkt volgen in een Scorm module en moet je bij elke update een nieuw scorm bestand uploaden.

Een titel toevoegen
Voeg een titel toe voor de desbetreffende content. Een titel is noodzakelijk om een Scorm te kunnen opslaan.

Een beschrijving toevoegen
Ook kun je er nog voor kiezen om aanvullende informatie te geven. Dit kan zijn: een stuk tekst, een foto, let op, tip, voorbeeld of een tabel.

Een Scorm toevoegen
Een Scorm is een zip-bestand. Sleep een Scorm vanuit je bestanden of klik op ‘Kies een Scorm’ om vervolgens een zip-bestand te selecteren vanuit je bestanden.

Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan de content. Door het gebruik van leerdoelen meten we per leerdoel de voortgang en activiteit. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder gebruikte.