Document

Lees hoe je een document kan toevoegen aan jouw leeractiviteiten

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je een document, zoals een pdf-, Word- of Powerpoint-bestand, toevoegen aan jouw leeractiviteit? Dat kan heel eenvoudig! Ik dit artikel leer je hoe dat werkt.

Hoe voeg ik een document toe?

Je kunt een document toevoegen als aparte leeractiviteit, namelijk als microlearning. Daarnaast kun je een link toevoegen als leervorm in een leeractiviteit. Beide manieren worden in dit artikel besproken.

Document als microlearning

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'.

• Klik op 'Toevoegen'.

• Kies voor leeractiviteit 'Microlearning' en klik op 'Bestand'.

• Voeg de algemene informatie toe. Vul de titel, studietijd, thema('s) en eventueel een beschrijving in. Klik daarna op 'Maak nieuwe leeractiviteit aan'.

• Titel. Geef de microlearning een titel, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Auteur.

• Studietijd. Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema's. Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving. Hier kun je aanvullende informatie over de leeractiviteit toevoegen. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

• Skills. Voeg hier minimaal één skill en maximaal vijf skills toe.

• Upload bestand. Sleep het document naar het veld of kies een bestand van je computer via 'Kies een bestand'.

Document als leervorm in leeractiviteit

Zorgt dat je op de juiste plek in de leeractiviteit zit waar je een link aan wil toevoegen.

• Kies voor de leervorm 'Document'.

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt het document opgeslagen in het Warehouse.

• Voeg het document toe. Sleep het document naar het veld of kies een bestand van je computer via 'Kies een bestand'.

Let op: de maximale bestandsgrootte voor het document is 50 mb.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan leervormen. Leerdoelen zijn handig om bijvoorbeeld examens samen te stellen op basis van leerdoelen. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in het Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.

Hoe kan ik het gebruik van een document inzetten?

Via het document kun je interne documenten ook beschikbaar maken vanuit de online academy. Bij de onboarding van nieuwe medewerkers kun je bijvoorbeeld op deze manier het personeelshandboek beschikbaar maken, zodat gebruikers alle informatie over bijvoorbeeld ziek melden, vakantie aanvragen, etc. terug kunnen vinden.