Om bij de gebruiker te testen of hij de eerder gelezen of bekeken informatie begrepen heeft, kan je in je leeractiviteiten vragen toevoegen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vragen en eventueel meteen feedback geven op het gekozen antwoord. Lees in dit artikel hoe je vragen toevoegt en wat voor soort vragen je kan toevoegen.

Hoe voeg ik een vraag toe?

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt de vraag opgeslagen in het Warehouse.

• Voeg de vraag toe. Kies de vraag die je wil toevoegen. Hieronder lees je over de verschillende soorten vragen.

• Leerdoelen en tags. Bij vragen zijn leerdoelen verplicht. Op basis van de ingevulde leerdoelen meet het platform per leerdoel de voortgang en activiteit van een gebruiker. Door tags te gebruiken kan je je content gemakkelijk terugvinden in het Warehouse.

Soorten vragen
Je kan kiezen uit verschillende vragen: keuze, meerkeuze, afbeelding, range of combinatie.

• Keuze -> Er staan meerdere antwoordmogelijkheden, maar hiervan is er maar één het goede antwoord. Klik op het bolletje naast het antwoord, deze wordt dan blauw. Dit betekent dat dit het juiste antwoord is.

• Meerkeuze -> Er staan meerdere antwoordmogelijkheden, hiervan kunnen meerdere antwoorden goed zijn. Klik op het vierkantje naast het antwoord, deze wordt dan blauw. Dit betekent dat dit een juist antwoord is.

• Afbeelding -> Je kan hier afbeeldingen gebruiken als antwoord. Één antwoord kan hier het goede antwoord zijn.

• Range -> Je kunt in het vakje boven het kopje ‘Toegestane afwijking’ het juiste antwoord zetten. Vervolgens kun je aangeven wat de toegestane afwijking is. Deze vul je aan de linker- en rechterkant in.

• Combinatie -> Combineer antwoorden die bij elkaar horen. Je zet in de linkerkolom het antwoord dat vast staat. De rechterkolom is de kolom van waaruit de gebruiker de antwoorden moet verplaatsen naar het bijpassende woord.

Feedback geven
Ook kun je er voor kiezen om eventuele feedback toe te voegen. Deze feedback toon je als er een antwoord op de vraag is gegeven. Het maakt niet uit of de vraag goed of fout is beantwoord, de feedback blijft hetzelfde.