Tekst

Lees hoe je tekst kan toevoegen aan je leeractiviteiten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Teksten in een e-learning of microlearning zijn bijna onmisbaar. We leggen je hieronder uit hoe je stap voor stap een tekstonderdeel toevoegt. Voor het schrijven van teksten voor e-learnings schreven we een blog met tips om jouw tekst prettig leesbaar te maken.

Hoe voeg ik tekst toe?

• Kies voor de leervorm 'Tekst'.

• Voeg een titel en eventueel een beschrijving toe. Op basis van de titel wordt de tekst opgeslagen in het Warehouse. Je kunt de titel verbergen voor gebruikers door op het oog-icoontje naast de titel te klikken.

• Voeg de tekst toe. Typ of plak een stuk tekst om je gebruikers iets nieuws te leren of iets uit te leggen.

• Voeg eventueel variaties toe. Naast tekst kan je ook afbeeldingen, tabellen en verschillende blokken toevoegen aan je tekst. Klik hiervoor op de '+' links naast het tekstblok.

Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn tekst?

Blokken

Er zijn vier verschillende blokken die je kunt toevoegen aan je tekst. Met deze blokken kun je informatie, zoals een voorbeeld of een quote, uitlichten in je tekst. De blokken die je kunt toevoegen zijn 'Let op', 'Tip', 'Quote' en 'Voorbeeld. Je voegt de blokken toe door op de '+' links naast het tekstblok te klikken.

De standaardtekst die getoond wordt in het blok, wordt weergegeven in de taal waar het profiel van de gebruiker of beheerder op is ingesteld.

Afbeeldingen

Door op de '+' links naast het tekstblok te klikken, kun je ook afbeeldingen toevoegen aan je tekst. Hiermee kun je je tekst visueel ondersteunen.

Tabellen

Met de '+' links naast het tekstblok, kun je ook een tabel toevoegen. Er wordt standaard een tabel van drie bij drie toegevoegd. Met de tabel werkbalk kun je de grootte van de tabel veranderen en de cellen eventueel een kleur geven.

💡 Tip: Leerdoelen en tags
Je kunt leerdoelen en tags toevoegen aan leervormen. Leerdoelen zijn handig om bijvoorbeeld examens samen te stellen op basis van leerdoelen. Als je tags gebruikt, kun je content gemakkelijk terug vinden in het Warehouse. Begin te typen en er komen direct suggesties tevoorschijn van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.