We willen onze gebruikers graag zo efficiënt mogelijk laten studeren. De combinatie Learn & Brainpower is hierin een uitstekend. Hiermee kun je namelijk een Brainpower collectie en Learn-opleiding gecombineerd aanbieden aan de gebruiker, zodat de gebruiker zelf kan kiezen waar het studeren plaatsvindt. We combineren de voortgang van Learn & Brainpower en maken deze analytics inzichtelijk voor de gebruiker, zodat je nog beter kunt zien waar je op moet focussen en zodat je slimmer leert.

Hoe werkt de integratie?

1. Je maakt een Learn zoals je gewend bent.
  2. Bij de instellingen van deze Learn cursus in de auteursomgeving in de Hub kies je voor Brainpower Integratie.
  3. Wanneer je dit vinkje aanzet, wordt er automatisch een Brainpower collectie op basis van deze Learn cursus gemaakt. Je vindt deze Brainpower tegel in de auteursomgeving.
  4. Wanneer je nu een gebruiker inschrijft voor de Learn wordt de gebruiker ook automatisch ingeschreven voor de Brainpower collectie en kan hij aan de slag met het leerproces in beide platformen.

Hoe werkt het voor de gebruiker?

Als gebruiker zie ik niet één maar twee tegels in de Hub - 1 van Learn en de Brainpower tegel. Als ik naar Learn ga zie ik dat er rechtsboven iconen bij zijn gekomen bij mijn voortgang.

Zo kan ik nu via het Brainpower icoon direct door naar de gerelateerde Brainpower training. Daarnaast zie ik helemaal rechts een analytics dropdown. Wanneer ik hier op klik krijg ik direct een overzicht van mijn persoonlijke voortgang. De data die ik hierin zie is de gecombineerde data van zowel mijn activiteit in Learn als in Brainpower.

Vanuit hier kan ik door naar mijn persoonlijke Learning Analytics pagina. Op deze pagina zie ik:

• De afrondingseisen voor deze e-learning
  • De voortgangsmeters
  • Mijn voortgang per leerdoel met daarin verwijzingen naar de content
  • Een overzicht van mijn aandachtsgebieden