Binnen Brainpower werk je met collecties. Een collectie kun je eigenlijk zien als een bak van vragen. Al deze vragen hebben één of meerdere leerdoelen. Deze zijn belangrijk voor Brainpower omdat ze straks de leerdoelen vormen die jij moet weten om deze collectie te beheersen.

1. Collectie aanmaken
Een collectie samenstellen doe je eenvoudig door (als auteur) in te loggen in de online academy. Daar ga je naar de auteursomgeving en klik je op het plusje en kies je voor e-learning -> Brainpower. Hier geef je de algemene informatie in, zoals titel en beschrijving en klik je op opslaan. Daarna klik je op 'Bewerk collectie' om de collectie inhoudelijk te gaan bewerken.

2. Vragen toevoegen
Nu kan je nieuwe vragen opvoeren door op "+ nieuwe vraag" te klikken. Je kunt ook bestaande vragen gebruiken. Dit werkt hetzelfde als bestaande content hergebruiken in Learn. Klik op "zoek en hergebruik bestaande vragen", daar kun je rechtstreeks vragen selecteren uit Warehouse.

3. Collectie aanmaken op basis van Learn cursus
Je kunt ook een collectie vullen op basis van een bestaande Learn cursus. Op deze manier integreer je Learn en Brainpower. Je vult een Brainpower collectie op basis van een Learn door bij de Learn cursus in de Hub bij instellingen te kiezen voor 'Brainpower Integratie'. Dan maakt het systeem automatisch een collectie op basis van deze Learn. Je ziet de tegel van deze collectie verschijnen in de auteursomgeving. Je kunt via deze Brainpower tegel de collectie alsnog beheren om eventuele wijzigingen aan de automatisch gegenereerde collectie door te voeren.

4. Leerdoelen meten
Je kunt per collectie kiezen welke leerdoelen je wilt meten. Brainpower geeft op basis van de gekozen vragen aan welke leerdoelen er in de collectie voorkomen. Het kan zijn dat een vraag meerdere leerdoelen heeft, terwijl je deze niet allemaal wilt meten in deze collectie. Daarom kun je in het leerdoelen overzicht aangeven welke leerdoelen je wel wilt meten en welke niet. De kennisopname en het kennisniveau van de gebruiker wordt berekend op de actieve leerdoelen.